Ние нямаме собствена позиция относно референдумите в Украйна. Ние просто

...
Ние нямаме собствена позиция относно референдумите в Украйна. Ние просто
Коментари Харесай

Костадин Костадинов, „Възраждане“: НАТО е заплаха за националната ни сигурност и трябва да го напуснем

Ние нямаме лична позиция по отношение на референдумите в Украйна. Ние просто изпълняваме това, което кажат нашите господари. България не е индивид, а обект на интернационалното право. Някой ни мести на картата на света и България нищо не може да каже и мълчи като споделя, че имаме общностни задължения. Това сподели водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов пред бТВ. 

„ НАТО е опасност за националната ни сигурност и би трябвало да го напуснем. НАТО аргументи три пъти понижаване на българския защитителен капацитет ”, акцентира Костадинов.

„ Балкански поток ” или другояче казано „ Турски поток ” беше спрян на територията на България и  беше напълно под контрола на българската страна. На второ място – този конектор, който трябваше да бъде построен, беше междудържавен, и една част от него беше на територията на Гърция. Именно тези към 20 км на територията на Гърция не бяха подготвени. Малко хора знаят, че забавянето се дължи значително на това, че целия план се изпълняваше от гръцки компании, които наемаха подизпълнители, на които не се плащаше. А това не се случва току-тъй. Гърция нямаше интерес да се направи тази връзка, тъй като с стартирането ѝ ще губи пари от директни такси, защото се икономисват няколкостотин километра, за които няма да се заплаща на Атина. Иначе казано – Гърция на процедура саботира този конектор ”. Така той отговори на въпрос за какво построяването на газовата връзка с Гърция, по която ще потече по-евтин азерски газ към страната ни, се забави повече от градежа на „ Балкански поток ”, безапелационен е Костадинов.

По думите на Костадинов страната ни е направила доста сериозна неточност. „ От общата дължина на трасето на интерконектора единствено към 10 до 20 % е на гръцка територия. Обаче компанията, която построява оборудването е 50 на 50 българо-гръцка. Тоест ние позволихме на гърците да влязат на наша територия, забавяйки – доколкото е допустимо, процеса по построяването. Разбира се с благосклонното подпомагане на българската страна, която нищо не направи по въпроса през интервал, в който ни управляваха няколко държавни управления ”.

Той разяснява и упреците, че държавното управление на Бойко Борисов преднамерено е забавило тази връзка, с цел да обслужи съветския интерес с Балкански поток ”. „ То, че има закъснение, е реалност. Но това е от безхаберие. Не приказваме за нещо, което е правено като умишлен план.  По-скоро от елементарна несръчност и незаконна немарливост. Не че отново не е закононарушение. И в двата случая ГЕРБ са отговорни и те носят своята виновност ”, безапелационен е Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР