Ние нямаме да игнорираме заплахата, която създава Иран в Сирия,

...
Ние нямаме да игнорираме заплахата, която създава Иран в Сирия,
Коментари Харесай

Израел: Няма да игнорираме иранската заплаха в Сирия

Ние нямаме да пренебрегваме опасността, която основава Иран в Сирия, сподели израелският боен министър Авигдор Либерман (на снимката).

Техеран с всеки изминат ден подкопава така и така нежния мир в Близкия изток с изявления на свои публични лица, добави началникът на силовото ведомство на еврейската страна. С тези думи той отговори на духовния водач на Ислямската република аятоллах Али Хаменей. Религиозният лидер на Иран упрекна в петък израелската войска за ракетното нахлуване против бази в Северна Сирия, при което починаха бойци и офицери на Техеран.

"Някои страни си заравят главата в пясъка. Те просто не желаят да видят каква опасност съставлява Иран, който изпраща свои военни в Сирия и по този метод начин покачва напрежението в раздираната от над седем години от гражданската война близкоизточна страна ", сподели още Либерман. "Ние не желаеме война, само че ние сме подготвени да отговорим на всеки един акт на експанзия, безапелационен бе той ", представен от Б92.

Две бази на армията под командването на сирийския президент Башар Асад бяха ударени с ракети в нощта на 29 против 30 април. При нападението починаха десетки души, а измежду жертвите имаше и бойци от елитното иранско поделение Стражи на ислямската гражданска война. Техеран и още няколко мюсюлмански страни упрекнаха Израел за офанзивата. Тел Авив до момента не е коментирал нападението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР