Ние няма да подкрепим кабинета Петков“, защото това правителство не

...
Ние няма да подкрепим кабинета Петков“, защото това правителство не
Коментари Харесай

Костадинов: Защо ни е Истанбулската конвенция, като има достатъчно начини за борба с домашното насилие?

Ние няма да подкрепим кабинета „ Петков “, тъй като това държавно управление не дава отговор на критериите за положително ръководство, а по-скоро е продължение на предходните кабинети на ГЕРБ . Това съобщи от парламентарната естрада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Той остро разкритикува редица от концепциите на бъдещите ръководещите, в това число и, както и въвеждането на някои текстове от Истанбулската спогодба.
България има ново държавно управление! Парламентът одобри кабинета " Петков "
България има своето ново постоянно държавно управление. Един месец след третите за тази година парламентарни избори 47-ото Народно заседание избр...

На идващото място са текстове, че ще вкарват текстове от Истанбулската спогодба, за която Конституционния съд се произнесе, че е противоконституционна. Позицията за влизане в еврозоната - за това би трябвало да се произнесе българският народ. При зелената договорка се приказва за енергийна самостоятелност. По какъв метод? Нищо във връзка с демографията. Бъдещият министър-председател споделя, че първата му заповед ще е чиновниците в Министерския съвет да влизат със зелен документ.

Това са тежки дискриминационни ограничения, опонира с всички закони. Нека никой не се заблуждава, че ще оставим сходни дискриминационни ограничения без последствия. Никой не би трябвало да взема решения за българските жители без тяхното утвърждение, настоя Костадинов. Той подлага на критика Петков, че се обърнал към българите в чужбина, само че в това време нямало министерство за тях.

" Едно е да критикувате кабинета аргументирано, друго е да отправяте съответни подстрекателство. Ще се спра на една - Истанбулската спогодба. Всеки нейн противоречив текст не е обект на съдружното съглашение, само политиките във връзка с домашното принуждение и в случай че някой тук, в това число и вие, отричате, че има проблем с домашното принуждение, погледнете последните вести и статистиките какъв брой дами починаха, скочи Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

" Сигурно съм един от хората, не измежду многото, които са чели този дълъг документ. Наясно съм, че нашето законодателство много добра отбрана на жертвите на домашно принуждение. Не виждам какъв е смисъла да се търси опора в документ, който беше трансфорат в един от най-големите кавги, при изискване, че в нашата процедура има много положителни експерти, като какъв е казусът да го създадем, в случай че се одобри, че би трябвало още повече да се акцентира на отбрана на правата на тези жертви, отвърна Костадинов.
Първата заповед на Кирил Петков - всички в Министерски съвет със зелен документ
Всеки в Министерски съвет би трябвало да има зелен документ. Това ще бъде първата заповед на новия министър-председател Кирил Петков, обяв...

Той изясни за какво " Възраждане " няма по какъв начин да поддържа сходно държавно управление, тъй като тези политики не съвпадали с политиките на групировката му и било срещу националния интерес на българина.

„ Има една фигура в Народното събрание, която въплъщава приемствеността на това ръководство с ръководството на Борисов. Министърът на образованието Денков беше зам.-министър на Борисов във втория му кабинет “, добави Костадинов и продължи:

Няма по какъв начин да подкрепим държавно управление, което ще следва просветителни политики, които ще вредят на децата ни. В съглашението е написано, че ще се пишат нови учебници. Аз съм създател на учебник по история и това, което прочетох е притеснително. С новите учебници вие ще създадете разделяне измежду българското общество с текстовете за ромите в тях “.

„ Нека никой не се заблуждава, че ние ще оставим тези дискриминационни ограничения без последствия. Видяхме още в самото начало в обръщението на Кирил Петков нещо, което беше хубаво, само че не виждам в състава на кабинета министерство за българите в чужбина “, разяснява още ръководителят на „ Възраждане “.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР