Ние направихме голямо усилие България да има кабинет, с ясното

...
Ние направихме голямо усилие България да има кабинет, с ясното
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Да наречеш българските граждани болни с амнезия е недомислено изказване

Ние направихме огромно изпитание България да има кабинет, с ясното схващане, че идващите, които ще получат мандата, ще са хора, които са потвърдили, че не могат да ръководят. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея всички причини, че тъй като мандатът е на първата политическа мощ, по тази причина не получава поддръжка, са лишени от логичност и изясни за какво счита так.

Сега постъпихме по-различно – ние не излъчихме ясно политическо държавно управление. Затова предложихме опция за диалог, а освен търсене на поддръжка на държавно управление. Вярно е, че ние носим цялата отговорност за реализирането или не на този мандат. Но да наречеш българските жители заболели с амнезия е недомислено изявление. ГЕРБ беше определен единствено преди месеци като първа политическа мощ. Зад нас стоят над 650 000 българи, които желаеха да видят един политически кабинет. А ние предоставихме в този кабинет да влязат експерти, а не хора, зад които не знаем кой стои. При тези провокации пред страната не беше ли обикновено да загърбим политическото опълчване и да подкрепим един експертен кабинет. Това беше нашето изпитание – да създадем крачка обратно и да предложим хора експерти, акцентира Атанасова.

На въпрос дали ще отидат на диалози, в случай че ги поканят от Политическа партия, тя бе сбита: Ако имаме покана за диалог – ние имаме органи и в партиата, и в Народното събрание, които ще вземат решение. Но не виждам логичност да водим диалози с вторите и с други партии, при изискване, че те надали ще предложат някаква стратегия, която се пробваха да осъществят. 

Що се отнася до това, в случай че бъде даден третия мандат на Демократична България, каква ще бъде позицията на ГЕРБ, Атанасова изясни, че разговорът не следва да отсъства от Народното събрание. ГЕРБ имат с Демократична България доста общи решения, по тази причина тя персонално недоумявала по какъв начин са предпочитали да ръководят с Българска социалистическа партия, в сравнение с с партия, с която са от едно европейско семейство. 

Нека да забележим на кого ще бъде връчен третия мандат. Ако той отиде в Българска социалистическа партия обаче – ние няма да подкрепим техен кабинет, бе безапелационна Десислава Атанасова.

На финала на диалога тя изрази ясно позицията на ГЕРБ по отношение на наложеното от Румен Радев несъгласие на Изборния кодек.

Няма да се съобразим с ветото на президента по Изборния кодекс. Надявам се, че това несъгласие ще бъде преодоляно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР