„Ние намерихме диалога със Северна Македония в точка на замръзване,

...
„Ние намерихме диалога със Северна Македония в точка на замръзване,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Заварихме диалога с РСМ в точка на замръзване


„ Ние намерихме разговора със Северна Македония в точка на заледяване, точка, в която ние се замеряме с камъни през границата, нагледно казано “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, който взе участие през вчерашния ден в първото съвещание на работната група стопанска система, търговия и нововъведения сред България и РСМ в Скопие.

Той повтори думите на премиера Кирил Петков, че визитата на български в Скопие е закъсняло, а не подранило, както твърди президентът Румен Радев.

„ Ние желаеме да забележим резултати, тъй като националният интерес на България е освен да сме богата и обществена обективна страна, за което Бюджет 2020 работи, а да сме заобиколени от богати и обществено обективни съседи. Северна Македония с цел да го постигнете, би трябвало да е в Европейския съюз “, добави Лорер.

Относно измененията в управлението на „ Булгаргаз “ той сподели, че това е част от декларираното желание на кабинета „ Петков “ за битка с корупцията.

„ От ден първи сме споделили, че битката с корупцията е тематика номер едно за България, за цялото общество, в това число и за моята тематика стопанска система и вложения. Сменихме борда на ББР, с цел да не раздават заеми на познати компании, и банката проработи както би трябвало. Същото нещо ще се случи с „ Булгаргаз “, тъй като цената на газа касае всички. (…)Много от решенията в компанията са взимани в ущърб на жителите, тъй че това не би трябвало да ни изненадва. Това, което нас ни изненадва, са реакциите “, разяснява Лорер.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР