Ние искаме да осигурим на тази държава и прозрачност, и

...
Ние искаме да осигурим на тази държава и прозрачност, и
Коментари Харесай

Мария Габриел: В ГЕРБ не сме обсъждали коалиционното споразумение, няма да подпиша меморандум

" Ние желаеме да осигурим на тази страна и бистрота, и битка с корупцията и самостоятелност на правосъдната система, и това да става с доста явен механизъм за взимане на решения. Това е, което следва ", изясни вицепремиерът

Няма по какъв начин да сме говорили за сключване на документ, който още ние самите не сме разискали в партията и не сме дали на своите сътрудници, сподели Габриел на въпрос разговаряла ли е с премиера Николай Денков за съдружното съглашение, препоръчано от ГЕРБ. Тя още веднъж съобщи, че няма да подпише меморандума, препоръчан от ПП-ДБ.

На въпроса кои са границите, които не би трябвало да прекрачват сътрудниците, Габриел отговори: " границата на Конституцията, демокрацията, върховенството на закона и положителните европейски практики ".

" Вярвам в разговора, в това, че осъзнаваме каква отговорност носим. Вярвам в това, че страната има потребност от непоклатимост. Вярвам в това, че България свърши доста и добра работа за последните осем месеца и е наша отговорност на всеки един - и на министрите, и на министър-председателя Денков, и на парламентарните групи това да продължи ", сподели Габриел по отношение на това дали е уверена в ротацията.

Премиерът ще чуе оценките на Габриел и тогава ще бъдат показани на политическите водачи, изясни вицепремиерът. Относно присъединяване на министъра на защитата в интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж Габриел уточни, че за нея е значимо България да приказва с един глас.

Важно е Европейският съюз (ЕС) и НАТО останат мобилизирани и единни и подготвени да окажем поддръжка на Украйна колкото се наложи, сподели Габриел по отношение на зародилото напрежение в молдовския сепаратистки Приднестровски район. Важно е да не губим от взор стратегическата значимост на Черно море. В тази връзка, на следващия ден, откликнаха на поканата ми шест външни министри от Гърция, Румъния и балтийските страни, с цел да обсъдим стратегическата значимост на Черно може и вероятно координирани дейности във връзка със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, сподели Мария Габриел.

Нужна ни е външнополитическа тактика. Трябва са се обединим, с цел да създадем повече и да опазим демокрацията, сподели по време на конференцията вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция. 

Свободата, демокрацията, мирът и сигурността би трябвало да бъдат поддържани всеки ден, уточни Мария Габриел.

По думите ѝ България се нуждае от ясна позиция при нарушение на интернационалното право. Такъв обществен документ ще бъде и мощен обществен израз на фундаменталните полезности, които дефинират нашите цели в интернационален проект, съобщи вицепремиерът.

По думите ѝ тези полезности са и израз на желанието на страната ни да принадлежи към европейското семейство.

Такъв обществен документ ще бъде и мощен обществен израз на фундаменталните полезности на България, правила и правила, които дефинират нашите цели и нашите цели в интернационалните връзки. Те имат за задача да ни дефинират и като убеден и благонадежден сътрудник, уточни Габриел. По думите ѝ тези правила и полезности не са нови и произтичат от желанието на страната ни още от преди 30 години да се причисли към европейското семейство.

Габриел означи, че на Мюнхенската конференция по сигурността, която се организира преди две седмици, международните водачи са споделили дълбоката си угриженост от отрицателните трендове и геополитическата фрагментация, преобладаваща сега в международната политика. По думите ѝ има и широкоразпространена оценка, че човечеството е в сериозно десетилетие, белязано от възходяща конкуренция, съревнование, опити за оборване и преразглеждане на интернационалния юридически ред, учреден на хартата на Организация на обединените нации. Габриел акцентира, че интернационалните връзки и интернационалното съдействие са изправени пред комплицирани провокации от неотложен, само че и непредвидим темперамент. Архитектурата на световната сигурност, учредена на многостранни контракти, е съществено дестабилизирана, до момента в който институциите, основани в границите на системата на Организация на обединените нации, търпят рецензии, съобщи Габриел. Изправени сме пред все по-многополюсна среда, белязана от недостиг на доверие, припокриващи се сили и напрежение, уточни тя.

Габриел добави, че на източната страна на Европа пълномащабното навлизане и противозаконната нападателна война, стартирана от режима на Москва против суверенна и демократична Украйна, означи 2 години. Въпреки всичките героични старания на украинския народ, мощната и непоколебима поддръжка, която всички ще продължаваме да оказване, виждаме че безмилостният режим на Путин избира да продължи да води тази война при цялостно неуважение на интернационалното право и загуба на човешки животи, разяснява вицепремиерът и външен министър.

Габриел съобщи, че военният спор и филантропичната рецесия в Близкия изток, в Газа, също заплашва мира и сигурността. Тя прикани да не се не помнят и провокациите като разпространяването на подправени вести, пропагандата, дезинформацията, хибридните и хакерски атаки.

Като член на Европейския съюз (ЕС) и НАТО България има своите ясни позиции - свободата, демокрацията, правата на индивида, мирът и сигурността не могат да се одобряват за даденост, те би трябвало да бъдат защитавани всеки ден. Затова дружно с нашите съдружници и сътрудници, България се нуждае от ясна национална позиция при нарушение на интернационалното право, ценене на човешки полезности и обезпечаване на по-устойчиво бъдеще за младите генерации, безапелационна бе Габриел.

Стратегията за външна политика може да бъде съпоставена с мост на връзка със света към нас, с цел да се оправяме по-успешно с провокациите, един до друг с нашите сътрудници, сподели още вицепремиерът и външен министър.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР