Ние и САЩ сме съюзници, приятели и стратегически партньори, защото

...
Ние и САЩ сме съюзници, приятели и стратегически партньори, защото
Коментари Харесай

Георги Панайотов: За да публикуват САЩ списъка Магнитски, имат неопровержими доказателства за вината на тези хора

" Ние и Съединени американски щати сме съдружници, другари и стратегически сътрудници, тъй като поддържаме и развиваме стратегически разговор по всевъзможни въпроси. Аз съм доста благополучен и горделив, че беше подписан най-накрая договорът сред АЕЦ " Козлодуй " и " Уестингхаус " за доставка на нуклеарно гориво, тъй като България по този начин диверсифицира източниците на нуклеарно гориво. Няма да бъдем подвластни към този момент от Русия за доставка на нуклеарно гориво за блоковете на АЕЦ " Козлодуй ". Знаете за решението на Народното събрание да разпореди на държавното управление да стартира договаряния за построяването на спомагателен блок в същата атомна електроцентрала, отново с " Уестингхаус ", тъй като площадката, която е подготвена, на нея могат да се изградят два вида реактори - съветски и американски. Очевидно е, че за съветски към този момент не може да става въпрос. Остава на " Уестингхаус ". България подписа контракт с държавното управление на Съединени американски щати за доставка на многоцелеви изтребители F-16 - най-модерните изтребители, които съществуват в света. Изтребителите към този момент се вършат в завода на " Локхийд Мартин " в Грийнвил, щата Южна Каролина. Благодарение на съдействието, оказано от Съединени американски щати, България не изпита дефицит на газ. След като беше спряно подаването от " Газпром " в прорез със съществуващия контракт, американски полутечен газ беше обезпечен и пристигна до България. Стигна до българския консуматор и по този начин българите не стояха на студено, а стояха на топло ", съобщи пред посланикът ни в Съединени американски щати Георги Панайотов.

" Корупцията е голям проблем в България и още веднъж желая да напомня, че в последните дни на последния парламент министърът на правораздаването внесе пакет закони, които да отприщят промяната в правосъдната система, в това число, с цел да има повече резултат и повече резултат от битката против корупцията. Защото корупцията е един подобен злобен феномен, който има способността да разяжда институциите и да ги унищожава. А една страна без институции не може да съществува. Светът е цялостен с образци за по този начин наречените " провалени страни ", които не могат да действат, тъй като не им действат институциите. Ако ние допуснем институциите в България да бъдат корумпирани и да спрат да действат, има доста сериозен риск за естественото действие на българската страна. Поради тая причина министърът на правораздаването внесе тия законопроекти, които, за жалост, както знаем, бяха отсрочени за идващия парламент. Аз съм оптимист обаче, че ще бъдат признати ", сподели още той.

" Съединени американски щати в действителност ни поддържат в нашите старания да се борим против корупцията и демонстрират, че ние имаме проблем с нея. Трябва да бъдем по-ефективни. Трябва да знаем по какъв начин да се борим по-добре. В листата попадаха имена на хора, които са били ангажирани в бранш " Енергетика ", явно в него има корупция, сериозна. За първи път аз не изисквам да съм осведомен с всички отчети на Министерство на финансите на Съединени американски щати, не за България, а за света, само че за първи път за България бяха упоменати съответни суми, които са откраднати от българския поданик - 5 милиона, 50 милиона офшорни сметки и така нататък В едно нещо съм сигурен. За да разгласяват Съединени американски щати подобен лист, за тях има неопровержими доказателства за виновността на тези хора. Тази поддръжка е доста значима за България, тъй като приятелите си споделят истината в очите. Така е най-добре - ребром, без шикалкавения. За да се реши един проблем, той би трябвало да бъде назван, дефиниран. Но мисля, че и без Съединени американски щати България знае, че има проблем с корупцията. Трябва да се научим по какъв начин да го решим ", разяснява Панайотов.

Новият американски дипломат, който идва в София?

Президентът представляваше България в миналогодишната среща на върха на НАТО в Мадрид. Съвсем неотдавна участваше в срещата на по този начин наречената група Б9, т.е. страните от източния фланг на НАТО. И двата форума приключиха с публични документи, в които не написа нищо по-различно от това, което споделих, че е позиция на България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР