Ние, хората, сме така устроени, че сме истински чревоугодници“ и

...
Ние, хората, сме така устроени, че сме истински чревоугодници“ и
Коментари Харесай

Най-вкусните традиционни храни по света

Ние, хората, сме по този начин устроени, че сме същински „ чревоугодници “ и обичаме да опитваме разнообразни ястия от нетрадиционни за нас кухни. Това ни прави пътешественици, които доближават до дестинации, само поради положителната храна и неповторимите съставки. Кулинарният туризъм става все по- известен и желан. Благодарение на него и на пътешествениците, които придвижват предписания по света, обичайните ястия могат да бъдат опитани и в други точки по света. foodpanda, подбра най-вкусните обичайни храни по света.

Къри Ми - Малайзия

Супа от юфка, ориз, лют бульон от кокосово мляко и чили. В другите региони прибавят тофу, скариди, сепия, листа от мента, гъби и лук.

Пастицио – Гърция

Представлява паста с агнешко или говеждо месо. Гарнира се с домати, канела, индийски орехче и бахар. Залива се със сос бешамел и настърган кашкавал

Манти - Турция

Това ядене с генезис Турция се популяризира по целия свят и е доста известно в Русия, Индия и други страни в Азия. Прави се от говеждо, сложено в джоб от тесто и залято със сладостен сос.

Руладен - Германия

Пушено свинско месо с наразян лук и кисели краставички се навиват на тънки ленти. Сваряват се в телешки бульон с моркови и подправки.

Таджин от говеждо - Мароко

Съчетание от канела, джинджифил, черен пипер, куркума и говежди месо. Добавят се нахут и шафран.

Солянка - Русия

Това е обичайната съветска чорба, съдържаща кисело краставички, зеле, гъби, маслини, сметана, копър. Има леко стипчив усет, само че е доста приятна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР