Ние хората сме създания на навиците. Навиците са важни, защото

...
Ние хората сме създания на навиците. Навиците са важни, защото
Коментари Харесай

10 мощни навика, които ще ви направят най-продуктивния човек

Ние хората сме създания на навиците. Навиците са значими, тъй като те конструират дейностите, мислите и се възприятията ни в избрани обстановки. Те могат да ни насочат към триумф и благополучие, към нашите най-големи фантазии и цели. Могат обаче и да ни доведат до разочарованието, че в никакъв случай не сме ги достигнали.

Ако желаете да подобрите оптимално здравето и продуктивността си, започнете с тези 10 навика:

  1. Защо?

Помислете върху това – всички филми със супергерои или гневно гонене на рисков нарушител стартират с въпроса „ за какво “. Първият табиет, който би трябвало да изградите, е да знаете и осъзнавате за какво вършиме това, което вършиме.

Въпросът „ за какво “ е бил водещият в мозъците на хора като Стив Джобс и Марк Зукърбърг, основателите на едни от най-успешните планове на нашето време.

Това е и мнението на Саймън Сайнек, който рисува въпросът „ за какво “ в средата на златния кръг на всеки план, трансформирал историята. Освен „ Apple ”, образците му включват хора като братя Райт и Мартин Лутър Кинг. Лекцията на Саймън Санек е една от най-известните в TED, гледана над 32 милиона пъти.

Осъзнаването на личните претекстове обезпечава бензинът, с цел да продължите пътуването даже и през най-трудните дни от вашия креативен път.

  1. Планирането е всичко.

Всяко нещо, за което просто говорите е фантазия, до момента в който не го маркирате в графика си и не предприемете първата стъпка, тогава ще се трансформира в нещо същинско. Много хора приказват за това по какъв начин желаят да се хранят по-здравословно, да стартират личен бизнес, да изоставен работата си, само че по какъв начин ще приключи историята им?

Ако желаете другите да ви взимат на съществено, първо би трябвало вие самите да го извършите. Направете лист от предпочитани за вас неща и ги приложете на процедура.

  1. Мислете за огромни неща и ги разделете на дребни и изпълними стъпки.

Всеки един от нас има смели фантазии, толкоз смели, че даже не смеем да се захванем с тях. Причината е, че не осъзнаваме по какъв начин тази фантазия ще стане лесна и изпълнима единствено в случай че я разделим на дребни и ежедневни дейности. Когато започнете да развивате задачата си, мигновено ще се почувствате по-удовлетворени.

  1. Ключът се крие в дневната рутина.

Рутината е необичайно нещо, това е да изпълняваш дневните си отговорности даже без да си задаваш въпроса „ ами какво в случай че не ги свърша “, просто тъй като в множеството случаи такава алтернатива не съществува. Звучи ужасно, само че точно тази рутина движи живота ви и ви прави сполучлив. Вземете листата с плануваните цели и започнете да вкарвате стъпките от него в дневната си рутина, тогава отлагането им ще стане немислимо.

  1. Почивката е от значително значение.

Умората има отличителни черти. Само един бърз взор може да е задоволителен, с цел да си извършите извод за някой, че е изнемощял, отегчен и покрит от работа. Не подценявайте почивката си, тялото и мозъкът ви се нуждаят от нея, с цел да се възстановят. Освен приятни уикенди, постарайте се да си осигурите здрав и възстановяващ сън през седмицата. Недоспиването е зложелател номер едно, както на на продуктивността, по този начин и на щастието.

  1. Не е нужно дейностите да са съвършени, с цел да ги извършите.

Много постоянно хората се опасяват да подхващат нещо, единствено поради това, че не биха се справили добре. Никой не се е родил теоретичен, сполучлив е всеки който подхваща ходове, даже и те да са несъвършени. Ще подобриш себе си единствено в случай че влезеш в играта. Подобен тип примитивен боязън е скритата версия на отлагането, а от време на време тъкмо то ви дели от най-големите ви фантазии.

  1. Ангажирай се дълготрайно.

Животът на хората става все по-забързан. Анализите демонстрират, че 50% от хората биха спрели да гледат клип, в случай че 5 секунди в него не се случва нищо значително. Все по-често слушам за хора, които желаят да отслабнат за седмица и даже по-малко. Забързаното всекидневие има своите плюсове и минуси, само че когато се захванете с ново начинание, би трябвало изцяло да избиете от главата си концепцията, че нещата ще се случат за ден или два.

Дългосрочното ангажиране е единствения способ, който ще докара до резултати. Опитът демонстрира, че в множеството случаи ще ви е нужно доста повече време, от колкото сте си представяли, тъкмо това е моментът, в който хората се сблъскват с разликата сред фантазиите и действителността. Тогава ще ви е нужно доста самообладание и изпробване, до момента в който всичко потръгне, както вие го желаете. Покажете на света, че сте индивидът, който не се отхвърля и скоро всички ще го виждат.

  1. Средата

Границите се отварят, интернет ни даде съвсем цялостна независимост на избор на осведомителни канали и установяване на ползите, само че все пак средата си остава много сериозен фактор. Случвало ли ви се е да излезете с компания и да не ви се пие, само че моментът, в който всички вдигнат чаши за наздравица и вперят взор към вас ви задължава да си поръчате една бира? Ето за това приказвам.

Съгласете се с мен, че едно от най-трудните неща в започването на ново начинание е точно това да споделите с околните си, че в действителност сте се захванали с него. Много от хора даже започват скрито и споделят на околните си, когато към този момент не могат да го крият. Причините могат да бъдат доста, само че вместо да оставяте на средата да ви дефинира, вие наложете промени в нея. Ако желанието ви да започнете това начинание е задоволително мощно, вие ще накарате вашите близки да се гордеят с вас и с нещата, с които се захващате. Това е методът, по който би трябвало да разсъждава всеки самоуверен водач!

  1. Консумация

„ Консумация “ нормално е израз, който се свързва с храненето, само че би трябвало да обърнете внимание и с какво храните мозъка си. Ако желаете да измененията живота си, би трябвало да измененията своите привички. Преподредете осведомителните си канали, свържете приятното и потребното, гледайте сериали и филми, които развиват мозъка ви и ви карат да разсъждавате. Забравете за евтини комедии, които да си пускате „ за ободряване “.

  1. Не играйте играта на сравнението.

Най-изтощаващата игра, която може да играете, е тази на сравнението. В днешния свят е елементарно да попаднете в този капан, тъй като непрекъснато ще виждате хора, които вършат нещо по-голямо от вас, по-богати са, по-забавни, хранят се по-здравословно, и това ви смазва до толкоз, че от време на време си казвате „ има ли смисъл да се понечвам? “

Трябва да разберете, че вашите фантазии са вашето странствуване към персоналното ви благополучие, в което никой не може да се намесва. Вие сте единствената си конкуренция, само че това би трябвало единствено да ви стимулира.

Ако сте кимали с глава и сте припознавали себе си в множеството образци от публикацията, само че в този момент я пандизите и след час забравите за нея и за препоръките, които дава, тогава ще се окаже, че с изключение на конкуренция, вие сте най-лошият зложелател на самия себе си.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР