Ние даваме обективна информация. Не е функция на Министерството да

...
Ние даваме обективна информация. Не е функция на Министерството да
Коментари Харесай

Екоминистърът Юлиян Попов във Варна: Вчера плувах в морето пред курорта Св. Св. Константин и Елена

Ние даваме справедлива информация. Не е функционалност на Министерството да крие данни, с цел да поддържа туризма. Това съобщи във Варна министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, във връзка изнесената информация от изследване, извършено по взаимна самодейност сред група " Микробиологични опасности в околната среда, план SUMMIT " на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и асоциация " Активни консуматори ", което твърди, че е установено замърсяване на Черно море, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Поддръжник съм на гражданските начинания по отношение на околната среда. Те са доста значими. Такива преди години трансформираха политиката в София, касаеща въздуха, стана ясно още от думите на министър Попов. В този случай - за чистотата на Черно море, обаче няма изясненост по отношение на параметрите, които са употребени, стана ясно още от думите на екоминистъра.

Тази неделя, добави той, бе получена информация за замърсяване край Поморие. Веднага бе образувана група и бе обходен огромен периметър. Бе намерено единствено малко - колкото пестник замърсяване. Това демонстрира, че от време на време в обществените мрежи от нищо се получава нещо, стана ясно още от думите на Юлиян Попов.

Ние - като ведомство, работим с справедлива информация. Вчера плувах в морето пред курорта Сухопътни войски. св. Константин и Елена. Често е, сподели още той.

Министър Попов участва през днешния ден във Варна - в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, където бяха показване на систематизирани данни за " Съвременно положение на околната среда в Черно море и пред българския бряг “ - част от квалифицирания отчет за оценка на положението на морската околна среда по Рамковата Директива за водите и Рамковата Директива за морската тактика за 2022 година То бе показано от специалисти от Института по океанология " Фритьоф Нансен “ към Българска академия на науките.

Това е доста значимо изследване, което демонстрира дълготрайната вероятност за развиване на Черно море. Обемът на отчета, който ми бе показан е доста огромен. Извършени са детайлни изследвания. Уникална е екосистемата на крайбрежието на Черно море. Ние - като Министерство, се ангажираме да даваме гласност на такива изследвания и да ги поддържаме, съобщи още министър Юлиян Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР