„Ние бяхме подготвили концепция за бъдещ закон, чиято цел не

...
„Ние бяхме подготвили концепция за бъдещ закон, чиято цел не
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: България има нужда от свое законодателство тип „Магнитски“

„ Ние бяхме подготвили идея за предстоящ закон, чиято цел не беше да се ползва законът „ Магнитски “ на територията на България, а да се защищити страната, най-много държавните органи, държавните предприятия, както и структуроопределящите предприятия, които са в специфичен нормативен лист и имат голямо значение за стабилността на страната в стопански аспект - по какъв начин те да се предпазят от действието за закона „ Магнитски “. Защото въпреки той да няма директно деяние в България, той има екстериториално деяние и доста елементарно това деяние би могло да засегне тези структуроопределящи за нас органи и предприятия. “

Това изясни в изявление за БНР някогашният правосъден министър Иван Демерджиев. По думите му правото на Европейски Съюз не не разрешава сходна уредба, с която страната да защищити себе си, своите органи и структуроопределящи предприятия.

Европейски Съюз интензивно създава собствен личен вид на „ Магнитски “, с който да се бори с корупцията в страните от Съюза, посочи Иван Демерджиев.

В някои от страните в Европейски Съюз има законодателство, сходно на това, което започнахме да създаваме, само че в малко по-различен аспект, добави той.

Според Иван Демерджиев казусът на България е в икономическите ѝ благоприятни условия да поеме удар, какъвто може да пристигна по линия на използването на „ Магнитски “.

„ Например една банка - доста бързо могат да бъдат спрени интернационалните ѝ разплащания и на процедура да се трансформира в нормално обмен бюро за 24 часа. “

Редица страни са решили, че нямат нужда от сходно законодателство, само че нашата има, счита Демерджиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР