Ние безпрецедентно увеличихме бюджета за земеделие. Тази година е 3.4

...
Ние безпрецедентно увеличихме бюджета за земеделие. Тази година е 3.4
Коментари Харесай

Иван Иванов: Социалните плащания бяха увеличени благодарение на БСП


„ Ние невиждано увеличихме бюджета за земеделие. Тази година е 3.4 милиарда лв., а миналата година е бил сред 2.6-2.8 милиарда лв.. Има невиждано нарастване на отпуснатите от страната и Европейски Съюз средства. Разбира се това е резултат от работата на екипа на министерството. Успяхме единствено за първото полугодие да разпределим 143 млн. лева за финансиране на бранша растениевъдство и отглеждане на животни. Благодарение на средствата, изплатени през първите месеци на годината, успяхме да задържим цените на главните хранителни артикули. За второто полугодие имаме близо 700 млн. лв., които следва да бъдат разпределени. Искрено се надявам да се спазят периодите, които са оповестени от настоящето управление на министерството, тъй като те са жизненоважни. Ние вдигнахме летвата извънредно високо и за идната година би трябвало да се борим за този милиард и в допълнение извоюваните от Европейски Съюз средства да бъдат заложени в бюджета. “ Това съобщи някогашният аграрни министър от Българска социалистическа партия и лидер на листите в 19 МИР Русе и 30 МИР Шумен в предаването „ Актуално от деня “ по БСТВ.
Иван Иванов разяснява и обстановката с доставките на дървесина като уточни, че по време на постоянното държавно управление е било разпоредено да се изградят 56 склада за дърва, а 43 от тях са били приключени. „ Складовете се пълнеха, дървесина се доставяше на хората, само че от момента на встъпване на служебното държавно управление, тези темпове извънредно доста се забавиха. Ангажиментът сега е техен. Не малко вреда в тази посока нанесе един депутат от Политическа партия, като по негово давление беше призната от предния длъжностен кабинет една заповед, с която се ограничи добиването на дървесина. Ние започнахме нужните дейности за анулацията на въпросната заповед и предлагам служебния министър да продължи в тази посока, тъй като в противоположен случай негативите ще бъдат за хората “, добави лидерът на листите в Русе и Шумен.
„ Българска социалистическа партия е партията, която години наред отстояваше правата на жителите в обществената сфера. И в държавното управление, в което ние участвахме - бяхме главен поръчител за всички обществени придобивки. Бариерите би трябвало да бъдат приходите на българските жители, на пенсионерите и приходите на уязвимите пластове. Имаме заложено преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, както и нарастването на междинната такава. Това, което ние сме планували и ще настояваме да го има в идващия бюджет, е безплатните учебници от 1 до 12 клас, безплатните медикаменти за деца до 14 годишна възраст, увеличението на минималната работна заплата и всички други обществени дейности. Предлагаме и заледяване цената на газа за битовите консуматори, както и обезщетенията за бизнеса. Кабинет след изборите ще има и Българска социалистическа партия би трябвало да бъде част от него, с цел да може да продължат дейностите, които реализирахме през последните 7 месеца и хората го усетиха. За да може средствата, които 12 години бяха крадени от джоба на българите – в този момент да се върнат назад “, заключи той за ограниченията и предложенията на левицата.
В умозаключение социалистът съобщи, че е значимо българските жители да създадат своя избор по този начин, че политиките, които ще бъдат осъществяване в следствие, да бъдат в тяхна изгода. „ Ако хората желаят да се усилят приходите им, да получават обезщетения и да има мораториум върху цената на газа, в случай че желаят да се преизчислят пенсиите, да се усилят приходите за млади фамилии – би трябвало да изберат номер 28 в бюлетината. Защото Българска социалистическа партия е единствената партия, която може да подсигурява сходен процес на събитията “, приключи Иван Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР