Ние безпаметна нация ли сме?“. Този въпрос зададе лидерът на

...
Ние безпаметна нация ли сме?“. Този въпрос зададе лидерът на
Коментари Харесай

Борисов за критиките на Радев: Ние безпаметна нация ли сме?

„ Ние безпаметна нация ли сме? “. Този въпрос зададе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът бяха рецензиите на президента Румен Радев за номинацията на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов за длъжностен външен министър. Борисов разяснява тематиката в Тутракан, където е на посещаване.

„ Цялото Българска социалистическа партия се изсипваше в служебното държавно управление на Радев и той споделяше, че то било неутрално. Впоследствие той правеше цели партии от служебното държавно управление. Ние безпаметна нация ли сме? Изведнъж, в случай че Дани Митов стане външен министър, била застрашена честността на изборите “, съобщи той.
Искам да остане този министър, да си носи президентът отговорност за неуспехите.
Не желая въобще да нося ангажимент и не нося ангажимент като партия повече за това държавно управление, безапелационен бе Борисов.

„ Христо Иванов и Делян Пеевски направиха конституцията. Сега желаят ГЕРБ да е отговорен, че те са му предложили на Даниел Митов да стане външен министър. Обади ми се Дани Митов да ме пита дали да одобри поста на външен министър. Казах му – приеми. Въобще не мога да позволи, че това ще е политически проблем, като знаем какво прави Радев “, сподели водачът на ГЕРБ.

Борисов сподели, че не вижда „ по какъв начин повече ще одобри нещо, препоръчано от ПП-ДБ “.



Междувременно самият Даниел Митов съобщи в Народно събрание, че е подготвен да поеме поста на длъжностен външен министър. Посочи също, че е получил поддръжката на Борисов.

„ Аз съм подготвен. Въпросът е, че първо тук имам едно огромно отчаяние и то от сътрудниците от ПП-ДБ. Логиката на техните изявления досега следва напълно логиката на президента Радев. Не можело заместник-председател на партия да бъде длъжностен външен или какъвто и да е било министър. С измененията в конституцията, които направихме,
по гледище на ПП-ДБ логиката за сформиране на служебни държавни управления
беше изменена напълно. Служебното държавно управление към този момент зависи напълно и изцяло от Народното събрание. Назначава се от министър-председателя, ролята на президента е изцяло изменена и служебният министър-председател би трябвало да търси поддръжка от партиите тук в Народно събрание. Всички хора, които са препоръчани за евентуални служебни министър-председатели, се избират от Народното събрание. Т.е той към този момент им е дал някакво доверие да бъдат на тези постове. Тази е логиката. Вместо сътрудниците от ПП-ДБ да излязат да защитят логиката на измененията в конституцията, те се занимават с това да изясняват чие щяло да бъде или е било служебното държавно управление, което е напълно погрешно “. Това съобщи Митов.

„ За президента Радев това ще е тест за неговата геополитическа и външнополитическа ориентировка. Той доста добре знае какви външнополитически позиции имам аз, каква политика ще последвам като външен министър. Това за него ще е тест и пред сътрудниците “, добави още той.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР