Нидерландското правителство ще инвестира 3,5 милиарда евро във военни поръчки,

...
Нидерландското правителство ще инвестира 3,5 милиарда евро във военни поръчки,
Коментари Харесай

Нидерландия харчи 3,5 милиарда евро за ракетна артилерийска система и гаубици

Нидерландското държавно управление ще влага 3,5 милиарда евро във военни поръчки, съобщи министерството на защитата, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Това е смяна в досегашната политика на страната, която от години свива разноските си за защита. Предстои армията да купи ракетна артилерийска система и 10 гаубици на стойност 1 милиард евро в интервала сред 2023 и 2026 г. 
Още по темата
Решението се подхваща вследствие на нахлуването на Русия в Украйна. 

Нидерландия ще купи и преносима система за противовъздушна защита за 2,5 милиарда евро, съобщи държавният секретар в министерството на защитата Кристоф ван дер Мат в писмо до Народното събрание.

" Войната на европейския континент акцентира нуждата да може да се работи във всички елементи на спектъра на насилието ", уточни той.

Нидерландия не е имала ракетна артилерия от 2004 година Допреди осемнадесет години страната разполагаше с ракетна артилерия, която можеше да порази вражеските системи за огнева поддръжка и противовъздушна защита, логистични центрове и доставки. През 2004 година тази система бе продадена на Финландия, тъй като имаше съкращения във военния бюджет.

Новата реактивна артилерия разрешава на армията да поразява цели на разстояние до 70 километра, написа RTL nieuws, като показва: " Поне в случай че това зависи от министъра на защитата. Той отделя милиарди за тежката артилерия и се надява това да бъде доставено до края на идната година ".

Според Ван дер Мат новата система е предопределена да усъвършенства отбраната от закани от противников хеликоптери, самолети, дронове и крилати ракети.

През юни нидерландското държавно управление съобщи, че ще влага повече във военната област, тъй че националният бюджет за защита да доближи избраната от НАТО цел от най-малко 2 % от брутния вътрешен артикул.

Тази година Холандия и Германия подариха няколко бронирани гаубици на Украйна. Това провокира гневни рецензии: " Това може да навреди на личните ни въоръжени сили ", споделиха специалисти, представени от RTL nieuws.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР