Нидерландското правителство се е разпаднало заради спор за миграцията. Причината

...
Нидерландското правителство се е разпаднало заради спор за миграцията. Причината
Коментари Харесай

Правителството на Нидерландия се разпада заради спор за миграцията

Нидерландското държавно управление се е разпаднало поради спор за миграцията. Причината са разлики сред съдружните партии във връзка с политиките за даване на леговище, оповестява Би Би Си.

Украинският президент ще посети и Международния углавен съд в Хага

Четирите партии не са съумели да реализират единодушие по време на спешните диалози, ръководени от министър-председателя Марк Рюте.

Правителството беше формирано преди година и половина, само че от известно време партиите са диаметрално противоположни във връзка с миграционната политика. Сега ще бъдат извършени нови избори, евентуално през есента.

През 2019 година мъжът е изискал леговище в Нидерландия

Кабинетът на Рюте към момента не е удостоверил разпадането на кабинета, само че съобщи, че той ще приказва с публицисти след провеждането на изключително съвещание на държавното управление. Неговата консервативна партия VVD се опитваше да ограничи потока от претенденти за леговище, откакто предходната година се развихри скандал за препълнените миграционни центрове.

НАТО планува и основаване на нови структури по източния фланг

Тази седмица Марк Рюте се опита да прокара проект, който включваше ограничение на броя на роднините на военни бежанци, допускани в Нидерландия, до едвам 200 души на месец. Младшите съдружни сътрудници - Християнският съюз, просемейна партия, и социално-либералната D66 - бяха изрично срещу.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР