Нидерландският защитник Дони ван Иперен, който пострада миналата седмица при

...
Нидерландският защитник Дони ван Иперен, който пострада миналата седмица при
Коментари Харесай

Пострадалият защитник на Зимбру отвори очи, но ще бъде транспортиран в клиника в Ротердам

Нидерландският бранител Дони ван Иперен, който пострада предходната седмица при конфликт по време на мач в шампионата на Молдова, след което беше откаран в кома в болничното заведение, ней-после е отворил очи, оповестява www.jurnal.md. 27-годишният Ван Иперен играе за най-популярния тим в Молдова – Зимбру (Кишинев). По време да битка за висока топка вратарят на Динамо-Авто (Тираспол) го удря с лакът в клавата и той пада на терена, при което губи схващане и остава да лежи.
 Лекари в Молдова избавиха живота на колабирал футболист по време на мач Лекари в Молдова избавиха живота на колабирал футболист по време на мач
Само бързата и навременна реакция на лекарите на двата тима избавят живота му на терена. След това първо е признат в болничното заведение в Тираспол, по-късно е превозен до Кишинев. В момента се намира в Кишиневския институт по неврология и неврохихругия " Диомид Герман ". В някакъв миг младежът е дишал и независимо, само че в следствие още веднъж е включен уред за изкуствено дишане и остава в предходния режим на наблюдаване.

Плановете са на следващия ден Ван Иперен да бъде превозен в една от лечебните заведения на Ротердам, като пътуването ще се реализира със особено оборудван медицински аероплан. Пълното лекуване на Дони ван Иперен се поема от клуба му Зимбру (Кишинев), оповестиха на страницата си. Всички пари, които ще бъдат събрани на идващото домакинство на тима против Белци от локалното състезание, също ще бъдат предадени за лекуването на играча. В същата посока стартира самодейност и Шериф (Тираспол) – огромният противник на Зимбру. Те пък ще дарят всички пари, които се съберат от мача с Пюник (Армения) от плейофния кръг за място в групите на Лига Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР