Нидерландските сили за охрана на обществения ред за пореден път

...
Нидерландските сили за охрана на обществения ред за пореден път
Коментари Харесай

Пореден ден на протести в Амстердам, полицията използва водни оръдия

Нидерландските сили за защита на публичния ред за следващ път използваха, с цел да разпилян проява на Музейния площад в Амстердам, оповестява Холандската телевизионна корпорация NTK, представена от ТАСС.
Ден по-рано на същия площад се организира сходна неразрешена. Водни оръдия и конна полиция бяха употребявани за разпространяване на участниците. Полицията задържа 58 души.
 Либералната партия на Марк Рюте печели изборите в Нидерландия Либералната партия на Марк Рюте печели изборите в Нидерландия
Либералната партия на премиера Марк Рюте печели общите избори, извършени в Нидерландия. Тя ще получи 35 места от 150-те на нидерландски...
В неделя стачкуващите още веднъж се събраха на площада и още веднъж силите на реда бяха принудени да употребяват водни оръдия, откакто протестиращите отхвърлиха да се подчинят на инструкциите и да се разпилян. Все още няма известия за арести.
Основната причина за сходни дейности, които се организират всеки уикенд от два месеца, са ограниченията, въведени в страната за битка с разпространяването на, по-специално комендантският час, който работи от 21:00 до 04:30. Към това неотдавна се добави и условието за право на „ пиянство на кафе “: точно под този претекст, предполагащ правото на независимост на събранията, уредниците на акциите популяризират информация в обществените мрежи за идните демонстрации. Логиката на протестиращите е следната: държавното управление освен лимитира главните права и свободи посредством ограничения за битка с ковид, само че и на хората е неразрешено да се събират, с цел да изразят недоволството си от това. На собствен ред управляващите изясняват нуждата от разпространяване на демонстрациите с обстоятелството, че са неоторизирани и техните участници нарушават разпоредбите за отдалеченост 1,5 м един от различен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР