Нидерландските кралски военновъздушни сили ще изпратят през април и май

...
Нидерландските кралски военновъздушни сили ще изпратят през април и май
Коментари Харесай

Нидерландия ще изпрати в България два изтребителя F-35

Нидерландските кралски военновъздушни сили ще изпратят през април и май два изтребителя F-35 пето потомство в поддръжка на задачата на НАТО за наблюдаване и надзор на въздушното пространство в региона на Черно море, заяви на уеб страницата си Съюзното въздушно командване на НАТО.

" Всички старания са ориентирани към деескалация на обстановката посредством разговор и дипломация. В последна сметка това е в полза на всички участващи страни. Същевременно е значимо да бъдем готови за нежелателния сюжет с неуспех на диалозите ", съобщи нидерландската министърка на защитата Кайса Олонгрен.

Нидерландските въоръжени сили възнамеряват да изпратят в България два от най-модерните си самолети F-35 дружно с спомагателен личен състав в границите на разширената задача на НАТО за въздушно наблюдаване, оповестява

В четвъртък Испания предложи да изпрати на България изтребители от своите военновъздушните сили като част от проекта на НАТО за въздържане на вероятно съветско навлизане в Източна Европа, заяви в " Паис ". Испанският министър на защитата Маргарита Роблес също удостовери уговорката на Испания към НАТО, само че уточни, че държавното управление поддържа " деескалация " и дипломатическо споразумяване на актуалната рецесия, провокирана от възходящата експанзия на Русия против Украйна.

През февруари 2021 година испанските Военновъздушни сили изпратиха шест изтребителя Eurofighter /Юрофайтър/ във военновъздушната база " Михаил Когълничану ", ситуирана покрай град Констанца в Румъния. От тази база изтребителите правиха патрули за наблюдаване на Черно море. Тази година началникът на Генералния щаб на защитата на Испания предложи да повтори задачата в България, в случай че логистичните проблеми, свързани с интервенцията, бъдат решени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР