Нидерландската полиция задържа женена двойка, избягала от хотел, където се

...
Нидерландската полиция задържа женена двойка, избягала от хотел, където се
Коментари Харесай

Женена двойка избяга от карантина в Амстердам

Нидерландската полиция задържа женена двойка, избягала от хотел, където се намират сложени под карантина пасажери, пристигнали от Южна Африка и дали позитивен тест за ковид, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

Двамата бяха арестувани през вчерашния ден на амстердамското летище "Схипхол ", където се били качили на аероплан.

"Арестите бяха осъществени, до момента в който самолетът се готвеше да излети. Те се намираха в аероплан, който щеше да замине за Испания ", заяви полицията в Туитър.

Двойката, 30-годишен испанец и 28-годишна португалка, са били върнати на здравните управляващи. Говорителка на здравните управляващи добави, че те са подложени още веднъж на изолираност, само че не в същия хотел. Единият от тях е дал положителен тест, само че и двамата са подложени на изолираност.

Срещу избягалите са заведени правосъдни каузи за "посегателство против публичната сигурност ", заяви Франс прес.

Общо 61 от над 600 пристигнали от Йоханесбург и Кейптаун дадоха положителни проби за ковид, минимум 13 от тях са инфектирани с новооткрития вид "Омикрон ", отбелязва Ройтерс. Повечето са подложени на карантина в хотел, въпреки че някои жители на страната получиха позволение да се подложат на карантина в домовете си. Далите отрицателни проби бяха подложени на изолираност по домовете си.

Увеличава се броят на страните в Европа и по света,

които оповестяват за открити случаи на новия вид на ковид, наименуван от Световната здравна организация (СЗО) с гръцката писмен знак "Омикрон " и считан за по-опасен заради по-бързото си разпространяване спрямо разновидността "Делта ".

Случаи на разновидността "Омикрон " са доказани с изключение на в района на Южна Африка и в Австралия, Белгия, Англия, Германия, Дания, Израел, Италия, Канада, Нидерландия, Франция, Хонконг, Чехия, Швейцария и Португалия.

Редица страни постановиха фрапантни ограничения

като стопираха полетите от южноафриканския район, а страни като Израел и Япония затвориха изцяло границите си за чужденци. Страните от Европейския съюз се договориха още предишния петък да забранят краткотрайно пътуванията до страните от Южна Африка. Европейски източник посочи, че рестриктивните мерки ще важат за Република Южна Африка, Ботсвана, Есватини, Лесото, Мозамбик, Намибия и Зимбабве.

Днес СЗО предизвести, че "Омикрон " съставлява доста висок риск на световно ниво.

Англия през днешния ден е хазаин на изключителна среща на здравните министри на Г-7, на която да се обсъдят ограничения в отговор на появяването на новия вид.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР