Нидерландската NN Group напусна България. Договорите вече са подписани и

...
Нидерландската NN Group напусна България. Договорите вече са подписани и
Коментари Харесай

Официално: Собственикът на ОББ и ДЗИ вече е собственик на пенсионния и застрахователен бизнес на NN

Нидерландската NN Group напусна България. Договорите към този момент са подписани и от през днешния ден пенсионният и застрахователният ѝ бизнес минават под контрола на " ДЗИ - Животозастраховане ", благосъстоятелност на KBC Group, оповестиха от компанията. Така NN Пенсионно обезпечаване към този момент ще носи името ОББ Пенсионно обезпечаване, а NN Животозастраховане се влива в ДЗИ Животозастраховане.

Сделката за съвсем €80 милиона става факт след получените регулаторни позволения от Унгарската национална банка и Комисията за финансов контрол и Комисията за защита на конкуренцията.

" Това беше натурален ход за ДЗИ в региона на животозастраховането. Компанията ни не престава да бъде водач в този осигурителен сегмент и от придобиването на ДЗИ от страната на КВС Груп през 2007 година посоката е била единствено една - още по-нагоре към челните места. Компаниите, част от КВС Груп в България и до момента бяха пример на пазара, само че с прибавянето и на пенсионно осигурително сдружение към палитрата, предлагаме напълно усъвършенствано и приключено потребителско обслужване по линия на финансови услуги, което неизбежно ще бъде от голямо облекчение за хилядите ни клиенти в страната ", разяснява приключването на договорката Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

" Разширяването на продуктовите оферти за нашите клиенти и увеличението на каналите за продажби и обслужване ще са измежду най-важните резултати за тях в следствие от договорката и аз съм уверен, че още в идващите месеци те ще могат да се възползват от тези спомагателни благоприятни условия. Българският пазар е измежду основните пазари за КВС Груп, която затвърждава дълготрайния си ангажимент в страната и посредством договорката по придобиването на животозастрахователния и пенсионния бизнес на NN в България. Сега, с разширения достъп до иновационните артикули и процеси, които КВС Груп в България е интегрирала като предложение за своите клиенти, ще можем да предоставим спомагателни услуги и решения за тях да възнамеряват своето финансово бъдеще и да им осигурим потребителско прекарване според техните желания и упования. А първата стъпка, която чакаме да е реалност още в идващите дни, е смяната на наименованието на пенсионната компания на NN и фондовете, ръководени от нея, и обединяването им под марката ОББ Пенсионно обезпечаване ", добави Николай Стойков, основен изпълнителен шеф на ОББ Пенсионно обезпечаване.

ОББ Пенсионно обезпечаване започва с над 1,8 милиарда активи, а ДЗИ Животозастраховане получава още към 30 милиона спомагателен премиен приход. Клиентите на последната автоматизирано стават клиенти на ДЗИ Животозастраховане, показват от компанията. Достигнатото съглашение ще разреши на ДЗИ да усили в допълнение каузи си от животозастрахователния пазар в България чрез редица обичайни животозастрахователни артикули и такива с капиталов темперамент, затвърждавайки лидерската си позиция на пазара. В допълнение дистрибуционната мощност на цялата КВС Груп в България ще бъде подсилена с помощта на мрежата на NN, състояща се от 300 обвързани застрахователни сътрудници в главните градове в страната.

Оттам допълват: " Обединяването на животозастрахователния бизнес на двете компании е развой, който има упоритостта да изведе ДЗИ на челни позиции в животозастрахователния бизнес в страната ".

NN България развива своя пенсионноосигурителен и животозастрахователен бизнес от стъпването си на пазара през 2001 година Тя има 138 чиновници и се гордее с потребителска база от над 400 000 физически лица и 400 корпоративни сдружения, както и почти 1 милиарда евро в активи под ръководство.

От KBC сочат още, че клиентите на NN Животозастраховане и NN Пенсионно обезпечаване ще могат да бъдат обслужвани в съществуващите все още офиси на NN, които са в развой на ребрандиране.

Придобиването на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България разрешава на КВС Груп в България, която участва в страната с ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и други дъщерни сдружения, да разшири още повече богатата си палитра от банково-застрахователни оферти към клиентите, като я добави с висококачествени пенсионноосигурителни артикули, като в това време даде спомагателни благоприятни условия за кръстосани продажби на банкови и общозастрахователни артикули посредством метода за единна точка на продажба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР