Нидерландия започна да транспортира болни от COVID-19 пациенти в Германия,

...
Нидерландия започна да транспортира болни от COVID-19 пациенти в Германия,
Коментари Харесай

Нидерландия започна да транспортира COVID болни в Германия

Нидерландия стартира да транспортира заболели от COVID-19 пациенти в Германия, с цел да облекчи натиска върху личните си лечебни заведения, предава

Според здравните управляващи пациент е бил превозен с кола за спешна помощ от Ротердам до болница в намиращия се на към 240 километра източно град Бохум и различен пациент ще го последва по-късно през днешния ден.

Броят на болните от COVID-19 пациенти в нидерландски лечебни заведения през последните седмици се увеличи до най-високото равнище от май и се чака, че той ще покачва още поради скок на инфекциите до рекордни равнища.

Германски лечебни заведения оферират общо 20 кревати за пациенти от Нидерландия, откакто лекуваха десетки по време на предходните талази на пандемията.

Плановете на нидерландското държавно управление да наложи спомагателни ограничавания за справяне с вируса провокираха три нощи на вълнения, почнали в петък и довели до повече от 170 ареста в градове в цялата страна. В проектите се включва ограничение на достъпа до доста обществени места за хора, които не са имунизирани или неотдавна прекарали COVID-19, само че към момента не е ясно дали държавното управление ще събере нужните гласове в Народното събрание, с цел да станат те закон.

Към понеделник 470 от общо 1050 кревати за интензивно здравно лекуване в Нидерландия се употребяват за коронавирус пациенти и лечебните заведения към този момент стартират да лимитират естествената си работа, в това число лекуването на рак и сърдечните интервенции, с цел да обезпечат задоволително места за заболели от COVID-19.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР