Нидерландия привика иранския посланик, след като Иран екзекутира двама антиправителствени

...
Нидерландия привика иранския посланик, след като Иран екзекутира двама антиправителствени
Коментари Харесай

КРИТИКА: Нидерландия осъди екзекуциите на демонстранти в Иран

Нидерландия привика иранския дипломат, откакто Иран екзекутира двама антиправителствени стачкуващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички сме очевидци на ужасните неща, които се случват там ", съобщи нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра, представен от ДПА.

" Смели дами и мъже излизат на улиците, а в това време режимът реагира много твърдо, като се стига даже до изтезания на стачкуващи. Това е безусловно недопустимо ", сподели изрично Хукстра.

Нидерландският министър на външните работи изясни, че има намерение да изиска от иранския дипломат пояснение и също по този начин да " изрази отвращението си от протичащото се в Иран ".

Хукстра изрази също по този начин поддръжка за въвеждането на по-тежки наказания против Иран, само че не конкретизира какви биха могли да бъдат те.

Припомняме, че Иран бе обзет от всеобщи митинги след гибелта на 22-годишната Махса Амини, която бе задържана за неспазване на строгите ислямски правила за обличане и за която има подозрения, че е станала обект на полицейско принуждение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР