Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките

...
Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките
Коментари Харесай

Йотова за Шенген: Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици

Нидерландия направи най-хубавия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии в Европа и на тези, които не желаят да има мощна Европа, съобщи пред публицисти в Чирпан вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенгенското пространство.

 

„ С решението си те толерират двойните стандарти в Европа – нещо, което не стои в основата на основаването на Европейския съюз “, разяснява тя и изрази мнение, че това решение опонира на европейските полезности като взаимност, съпричастност, взаимна помощ, взаимно почитание.

 

„ Аз имам още едно обръщение и това е към всички политици – дано това решение на Нидерландия да не се трансформира в мотив за нови вътрешнополитически конфликти и за конфликти сред партиите, тъй като тук ползата на България е над всичко “, сподели още Йотова.

 

Тя уточни, че към момента има няколко форума на европейско равнище, на които страната ни ще бъде показана. „ Нека да оставим българската дипломация, която работи извънредно през последните месеци, да довърши своята работа, да оставим опцията на президента Радев да отбрани българската позиция и да се надяваме на триумф “, разяснява тя.

 

Илияна Йотова изрази мнение, че най-хубавата и безапелационна реакция на решението на Нидерландия е тази на президента, който дефинира решението като „ цинично “.

 

Йотова разяснява и измененията в Изборния кодекс и решението на Народното събрание по отношение на опазване на записа на регион „ Чужбина “ и приемането на отлагателния текст за използването му от 1 януари 2025 година. На въпрос дали Президентската институция ще наложи несъгласие на този текст, тя сподели, че още не е получен окончателният текст на измененията в Изборния кодекс.

 

„ Когато забележим тези текстове, по този начин както постоянно се постъпва, под лупа ще гледаме всеки един текст, в случай че се намерят текстове, които опонират на Конституцията, няма да има мотив за съмнение “, безапелационна беше тя.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР