Нидерландия изпрати първите пет изтребителя F-16 в румънска военновъздушна база,

...
Нидерландия изпрати първите пет изтребителя F-16 в румънска военновъздушна база,
Коментари Харесай

Изтребители F-16 на САЩ за Украйна вече са в Румъния

Нидерландия изпрати първите пет изтребителя F-16 в румънска военновъздушна база, където самолетите ще бъдат употребявани за образование на украински и румънски водачи, заяви нидерландското министерство на защитата, представено от БГНЕС.

През август Съединените щати утвърдиха прехвърлянето от Нидерландия и Дания на американски бойни самолети за Украйна, с цел да се подсилят военновъздушните сили на Киев във войната против Русия.



Въпреки това " самолетите ще летят единствено във въздушното пространство на НАТО ", се споделя в изказване на министерството.

" Румънският подготвителен център първо ще употребява самолетите за обновителен курс за наетите инструктори. Това ще бъде последвано от образование на водачи ", се показва още в известието.

Самолетите ще се поддържат от основания в Съединени американски щати производител " Локхийд Мартин ", който ще обезпечи и образованието на водачите.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски прикани съдружниците на Украйна да дават на страната ракети с огромен обхват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР