Нидерландия и Австрия действат абсолютно антиевропейски по отношение на позицията

...
Нидерландия и Австрия действат абсолютно антиевропейски по отношение на позицията
Коментари Харесай

Станишев: Нидерландия и Австрия действат антиевропейски по отношение на България


„ Нидерландия и Австрия работят безусловно антиевропейски във връзка с позицията си към България за участието ѝ в Шенген. " Това разяснява евродепутатът от " Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите " в Екологичен потенциал Сергей Станишев.

Двете страни споделиха „ не “ на присъединение на страната ни към

„ Ние слушаме към този момент доста години повторението на една фраза - Европейският съюз е съюз на правила. Правилата за са ясни, безапелационни и съответни. Повече от 10 години България извършва критериите за участие. Това, което вършат две държавни управления, е дискриминация на България и слагат страната в изолираност в Европейски Съюз “, добави той.

Станишев разяснява и причините.

„ Корупцията е наш проблем и си има европейски механизми за неговото наблюдение и решение. След като имаше механизма за съдействие и инспекция, той отпадна за България, резервира се за Румъния. Има и общоевропейски механизъм. Тези проблеми би трябвало да се вземат решение посредством другите механизми “, изясни той.

По думите на Станишев позицията на Нидерландия и Австрия може да повлияе на двустранните връзки.

„ Според мен би трябвало доста ясно да заявим на тези страни, че разбираме какво вършат и това е апартейд към България. Това ще има отражение върху двустранните връзки “, разяснява той.

Според него в доста страни биха реагирали с социална акция.

„ Тук е въпрос на гражданското общество, а не на политиците. Но политиците би трябвало да си свършим работата в двустранните връзки без нервност. Трябва да се даде ясно да схванат, че когато имаме враждебно отношение към България без съществено причини, ще има реципрочна реакция “, сподели Станишев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР