Нидерландия е отделила 10 млн. евро (10,8 млн. долара) за

...
Нидерландия е отделила 10 млн. евро (10,8 млн. долара) за
Коментари Харесай

Нидерландия отпуска 11 млн. долара на Украйна за разследване на руски военни престъпления

Нидерландия е отделила 10 млн. евро (10,8 млн. долара) за подкрепяне на Украйна при следствието на съветски военни закононарушения, съобщи нидерландският външен министър Ханке Бруинс Слот по време на конференцията " Възстановяване на справедливостта за Украйна ".

Събитието се организира в Хага и беше управлявано от Слот, министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, нидерландския министър на правораздаването Дилан Йешилгьоз и европейския комисар по правораздаването Дидие Рейндерс. Над 60 страни бяха поканени да участват.

Преди две години Нидерландия сътвори така наречен група за разговор за съгласуване на интернационалните старания за реализиране на правдивост за Украйна. Работата на групата се състои от четири " работни посоки ": интернационална поддръжка за Украйна, дейности, подхванати от районни и интернационалните институции, национални следствия и начинания за документиране от страна на групи на гражданското общество.

В изявлението си на конференцията Слот означи прогрес и в четирите работни посоки, изключително в следствията на съветските закононарушения, осъществени против деца.

" Ние би трябвало да подсигуряваме, че работата ни може да продължи. За да укрепим потенциала и уменията за национални проучвания и следствия, Нидерландия ще даде 10 млн. евро за тази цел ", съобщи Слот. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР