Нидерландия даде съгласието си за присъединяването на България към шенгенското

...
Нидерландия даде съгласието си за присъединяването на България към шенгенското
Коментари Харесай

Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенген

Нидерландия даде единодушието си за присъединението на България към шенгенското пространство, заяви нидерландското министерство на правораздаването в петък, поставяйки завършек на дългогодишното опълчване на страната на този ход.

По-рано през днешния ден (15 декември) министър-председателят Николай Денков сподели пред публицисти в Брюксел след края на съвещанието на Европейския съвет, че чака положителни вести. Премиерът посочи, че през днешния ден е имало решение на нидерландското държавно управление по тематиката.

" За да стане това допустимо, беше извървян дълъг път през последните месеци - признатите закони в Народното събрание, работата по повдигане на специфичния механизъм за наблюдаване на България, който е обвързван с върховенството на правото, позитивните резултати от задачата, която пристигна през ноември в София с присъединяване на Нидерландия и Австрия. Всичко това бяха верните знаци и те доведоха до това, че чакаме позитивно развиване от Нидерландия ", съобщи министър-председателят.

Позицията би трябвало да бъде импортирана в нидерландския парламент, който следва да вземе и крайното решение за повдигане на ветото от тяхна страна, съобщи " Дневник ". 

По отношение на Австрия договарянията не престават, добави Денков. По думите му все още се разменят вероятни текстове по какъв начин би могло да наподобява едно решение. " Докато не е контрактувано, всичко са предварителни диалози ", съобщи още министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР