Ниагарският водопад изгря в цветовете на българския трибагреник по повод

...
Ниагарският водопад изгря в цветовете на българския трибагреник по повод
Коментари Харесай

Ниагарският водопад изгря с трикольора

Ниагарският водопад изгря в цветовете на българския трикольор във връзка национални празник Трети март.



Това стана в 5 часа сутринта българско време. Хилядите наши сънародници, които живеят в област Онтарио, дефинират събитието като знак на българското единство зад граница.



Събитието се организира за втора поредна година и е плод на старания на генералното ни консулство в Торонто и със съдействието на кметството на град Ниагара фолс. При издигането на българското знаме пред постройката на общината кметът на Ниагара фолс Джим Диодати акцентира, че това, с което познава българите е тяхната горделивост, просветеност и висока начетеност.

Като знак на българското единство зад граница - по този начин хилядите наши сънародници, които живеят в област Онтарио, дефинират това извънредно събитие.

Българският народен празник бе споделен и от доста украинци, пристигнали да изкажат своята признателност за филантропичната помощ, която българите в Онтарио събраха и подариха в задачата на Украйна.



По мотив Трети март пък министър председателят на провинция Онтарио насочи особено послание към българската общественост:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР