Независимо от това, че общият обем на внос на въглища

...
Независимо от това, че общият обем на внос на въглища
Коментари Харесай

Китай купува повече въглища от Русия, въпреки че като цяло намалява вноса - защо

Независимо от това, че общият размер на импорт на въглища в Китай понижа, страната доста усили закупуването на съветски въглища от май, по данни на S&P Global Market Intelligence. Това е по този начин, главно тъй като Русия предлага доста огромни отстъпки спрямо преобладаващите интернационалните цени на въглищата, написа CNBC.

Понастоящем главните експортьори на въглища за Китай са Индонезия, Русия и Монголия.

Доставките на съветски въглища за Китай по море през първите 28 дни на юни са се нараснали с 55% до 6,2 милиона тона в съпоставяне със същия интервал на предходната година. А за май доставките по море на съветски въглища за Китай също набъбнаха - с 20% на годишна база до 5,5 милиона тона.

Но и в самия Китай добивът на въглища също се усилва, което в известна степен изяснява понижения като цяло импорт. Последните данни на Националната статистическа работа на Китай демонстрират, че за първите 5 месеца добивът на въглища е повишен с 10,4% на годишна база до 1,8 милиарда тона, а за същия интервал вносът е понижен до към 96 милиона тона, което е с 13,6% по-малко на годишна база.

Въпреки пониженото търсене като цяло и нараствания рандеман на въглища в страата, от май 2022 година Китай купува доста повече съветски въглища.
 Индия заплати по необикновен метод за огромна доставка съветски въглища
Индия заплати по необикновен метод за огромна доставка съветски въглища

Купувач е най-големият производител на цимент в страната

Това се дължи главно на (много) огромните отстъпки за Китай при вноса на съветски въглища.

Русия е измежду най-големите експортьори на въглища в света. Но след началото на военната интервенция в Украйна, Русия трябваше да продава въглища на Китай с отстъпка, откакто страни като Япония отхвърлиха да внасят тази суровина от страната.

Индия също е от страните, които купуват от Русия огромни количества въглища и други енергоносители, също с отстъпки в цените.
 Тези две страни
Тези две страни " нулираха " резултата от енергийните наказания по отношение на Русия

Китай и Индия внезапно усилиха вноса на съветски енергоносители, какви са фактите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР