Независимо от подписаното споразумение за прекратяване на огъня, включващо категорична

...
Независимо от подписаното споразумение за прекратяване на огъня, включващо категорична
Коментари Харесай

Ракета намерила и унищожила танк Т-55 на „Ан-Нусра” скрит в селски двор

Независимо от подписаното съглашение за преустановяване на огъня, включващо безапелационна възбрана за потребление на тежка артилерия, позициите на сирийската войска в региона на южния град Дераа в продължение на седмица били обстрелвани от танк на терористите. Танкът бил прикрит в гъсто градско застрояване, където терористите издънили стени за свободно прекосяване, споделя tvzvezda.ru. Обикновено такива обекти се унищожават от авиацията или артилерията, само че в зоната за сигурност са неразрешени полетите на бойната авиация и работата на артилерията.

На 15 август вместо елементарните провокации терористите от „ Ан-Нусра” минали към намерено нахлуване и офанзиви на предните позиции на сирийската войска. Наложило се да употребят минохвъргачки.

В отговор върху позициите на сирийската войска се посипали гаубични снаряди. Под негово прикритие джихадистите минали в нахлуване. Тогава за поддръжка на пехотата се появил и тайнственият танк, от дълго време обстрелвал армейците. Те обаче били подготвени – в засада бил квалифициран противотанков комплекс с план, който може да стреля на няколко километра. Терористите не очаквали това.

Загубвайки зоркост и нерешителност, след обстрела танкът дружно с екипажа се скрил в двора на разрушена къща, укривайки се в сянката на дърветата. Само куполът стърчал измежду руините и растителността. Именно по него се прицелил противотанковият план, обобщава tvzvezda.ru.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР