Независимо от края на изключителното им право да създават игри

...
Независимо от края на изключителното им право да създават игри
Коментари Харесай

Electronic Arts анонсираха нови игри от света на „Междузвездни войни“

Независимо от края на изключителното им право да основават игри от вселената на „Междузвездни войни“, Electronic Arts ще направи още три игри по претекстове от поредицата на Джордж Лукас. Това беше оповестено публично от издателя. Всички тези игри ще бъдат създадени от Respawn Entertainment.

Първата от тези три игри ще е продължение на Star Wars Jedi: Fallen Order. Работата по нея, сходно на първата игра, ще се управлява от Стиг Асмусен. Второто заглавие, чието име не се загатва, ще е с режисьор Питър Хършман. Ветеран в редиците на ЕА, той работи по истинския Medal of Honor, както и по игрите по „Междузвездни войната“, излезли при започване на новия век. Играта, която ще управлява Хършман ще е шутър с вероятност на камерата от първо лице.

Последният план звучи изключително завладяващо, защото става дума за стратегическа игра, като в тази ситуация Respawn ще са продуценти на играта, а разработчик ще е Bit Reactor – студио, образувано от някогашни чиновници на Firaxis (XCOM).

„Развълнувани сме, че продължаваме работа с извънредно надарените разработчици в Respawn. Те демонстрираха съвършенство в това да описват епични истории от света на „Междузвездни войни“, дружно с прибавянето на първокласен геймплей в разнообразни жанрове и чакаме да ни поднесат още удивителни прекарвания в една далечна, далечна галактика“, написа във връзка анонса на игрите Дъглас Райли, вицепрезидент на Lucasfilm.

През 2013, ЕА и Disney, притежатели на Lucasfilm, оповестиха договорка, която направи от първите единствените, които могат да създават игри от вселената „Междузвездни войни“. При оповестяването на договорката, двете страни обявиха увереността си, че съглашението сред двете страни ще трае „поне десетилетие“. Противоречиви практики на ЕА по спомагателна монетизация обаче нарушиха договореностите сред двете страни и този интервал завърши прибързано преди година. Първо игра по „Междузвездни войни“ беше обявена от Ubisoft, след това от Zynga, а за последно разбрахме, че основателите на Heavy Rain и Detroit: Become Human, Quantic Dream също ще вършат игра по Star Wars.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР