Независимо колко продължителна е била една връзка, има случаи, когато

...
Независимо колко продължителна е била една връзка, има случаи, когато
Коментари Харесай

11 причини за взаимна раздяла

Независимо какъв брой продължителна е била една връзка, има случаи, когато двамата сътрудници вземат решение за взаимна разлъка. Понякога те съумяват да останат другари и не е наложително взаимоотношенията им да приключват с отрицателни усеща. Много обаче зависи от това какво е довело до тази стъпка от тяхна страна.

Ето и 11 аргументи за взаимна разлъка:

Отдалечаване

С течение на времето хората могат да се развиват в разнообразни направления, което води до възходящо възприятие за несъответственост. Интересите, полезностите и целите, които в миналото са съвпадали, може към този момент да не съответстват. Това подтиква двамата сътрудници да осъзнаят, че връзката към този момент не служи на тяхното благополучие и личностно израстване и по тази причина взимат решение за взаимна разлъка.

Промяна на житейските цели

Различаващите се персонални и професионални цели могат внезапно да контрастират с това, което всеки от сътрудниците си показва за своето бъдеще. Когато пропастта сред тези желания стане прекомерно огромна, с цел да бъде преодоляна, това постоянно води до взаимна разлъка, с цел да се даде опция и на двамата да преследват своите неповторими пътища.

 взаимна разлъка 11 аргументи за взаимна разлъка

Проблеми в общуването

Ефективната връзка е крайъгълният камък на хубавичко връзка. Когато компликациите в общуването станат непреодолими, недоразуменията и прочувствената отдалеченост могат да разрушат основите на връзката, оставяйки и двамата сътрудници да желаят изясненост и позволение. Именно поради това е за предпочитане те да вземат решение за взаимна разлъка, вместо да продължат да страдат и да се огорчават един различен.

Намалена фамилиарност

Намаляването на физическата и прочувствената фамилиарност може да алармира за раздробяване на прочувствената връзка сред сътрудниците. Когато тази връзка към този момент не е удовлетворяваща или задоволяваща, двамата могат да се съгласят, че въпросната взаимна разлъка е най-учтивият и почтен път напред.

Индивидуално развиване

Стремежът към личностно израстване и себепознание от време на време може да докара до осъзнаване на обстоятелството, че връзката им към този момент не е в сходство с тяхното пътешестване. Желанието за проучване на личния път и ползи постоянно води до взаимна разлъка въз основа на споделения ангажимент за самоусъвършенстване.

 взаимна разлъка 11 аргументи за взаимна разлъка

Разрешаване на спорове

Тази причина касае и проблемите с общуването, за които говорихме нагоре. Честите различия и неспособността за дейно разрешаване на спорове могат да доведат до напрегната и нещастна връзка. Когато и двамата сътрудници признаят, че тези разногласия предизвикват повече щета, в сравнение с изгода, те могат да изберат взаимна разлъка, с цел да потърсят позволение и прочувствено благоденствие.

Загуба на съгласуемост

С течение на времето ползите, полезностите или целите могат да се трансформират, което води до загуба на съгласуемост сред сътрудниците. Когато почувстват, че към този момент нямат общи позиции в тези съществени аспекти, те могат да се съгласят, че решение за взаимна разлъка е най-разумният избор.

Емоционално отделяне

Емоционалното отделяне може да настъпи, когато нерешени проблеми или прочувствено занемаряване се отразяват отрицателно на връзката. Нарастващата прочувствена отдалеченост постоянно подтиква и двамата сътрудници да стигнат до заключението, че връзката към този момент не задоволява техните потребности и благополучие и че няма смисъл да не престават с нея.

Външни фактори

Външни условия, като да вземем за пример географско пренасяне, сложни служебни задължения или фамилни отговорности, могат да окажат доста напрежение върху връзката. В такива случаи и двамата сътрудници могат да изберат взаимна разлъка, признавайки, че тези външни фактори са създали поддържането на връзката предизвикателство.

Промяна на възприятията

Динамиката на любовта и привързаността може да се трансформира и от време на време единият или и двамата сътрудници могат да изпитат смяна в сантименталните усеща. Когато осъзнаят, че връзката към този момент не разпалва същите страсти или задоволство, взаимната разлъка може да е резултат от почтена оценка на изменящите се страсти.

Взаимно осъзнаване

В някои случаи и двамата сътрудници без значение един от различен осъзнават, че към този момент не са толкоз щастливи или задоволени във връзката, колкото са били в миналото. Това взаимно схващане постоянно води до открит диалог за положението на връзката и след това до взаимно решение за разлъка с почитание и съчувствие.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР