Независимо дали търсят любов или случайна среща, трима от всеки

...
Независимо дали търсят любов или случайна среща, трима от всеки
Коментари Харесай

Проучване: Плюсове и минуси на онлайн запознанствата

Независимо дали търсят обич или инцидентна среща, трима от всеки 10 възрастни в Съединени американски щати споделят, че са употребявали уебсайт или приложение за запознанства, само че са останали със смесени усещания, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на изследване на изследователския център " Пю ". 
Прочетете още
Резултатите демонстрират, че повече от половината участници на възраст под 35 години са правили опит да открият сътрудник по този метод.

Общият брой, който възлиза на 30 %, остава неизменен от предходното изследване, отдадено на онлайн запознанствата, което центърът " Пю " прави през 2019 година  

За съпоставяне - през 2015 година 15 % от възрастните в Съединени американски щати споделят, че са употребявали уебсайт или приложение за запознанства, отбелязва водещият откривател Колийн Макклейн.

" Когато беседваме с консуматори, които употребяват уеб сайтове или приложения неотдавна, откриваме, че в действителност има комбинация от страсти - от прегаряне до  въодушевление ", споделя тя. 

Сред основните заключения от изследването съгласно Макклейн са: 1 от 10 възрастни, които имат сътрудник, споделя, че е срещнал актуалната си половинка в уебсайт или приложение за запознанства. Броят нараства до 1 на 5 за тези под 30 години.

Запитани за аргументите да употребяват тези платформи, 44 % от актуалните или скорошни консуматори дават отговор, че намират дълготраен сътрудник, а 40 % - че търсят инцидентна среща. Двадесет и четири % показват, че са търсили инцидентен секс, а 22 % - нови другари.

Използването на уеб сайтове и приложения за запознанства е най-популярно измежду възрастните под 30 години, като 53 % от тях показват, че са го правили. За съпоставяне - тази процедура се следи измежду 37 % от хората на възраст сред 30 и 49 години, 20 % от тези сред 50 и 64 години и 13 % от тези на и над 65 години.

Мъжете по-често от дамите оповестяват за позитивен опит в цифровите запознанства - 57 % против 48 %. Същото важи и за потребителите от ЛГБТК+ общността спрямо хетеросексуалните - 61 % против 53 %. 

Проучването на изследователския център " Пю ", направено в интервала сред 5-17 юли предходната година, е обхванало към 6000 пълнолетни американци.

Преживяванията, свързани с онлайн запознанствата, са смесени. Над половината от участниците в изследването (53 процента), оповестяват, че те са били " ненапълно позитивни ", 14 % дефинират опита си като " доста позитивен ", до момента в който 48 % показват, че той включва някое от четирите нежелани държания, прегледани в изследването.

Тридесет и осем % от тези, които оповестяват за отрицателни прекарвания, споделят, че са получавали непоискани полови известия или изображения. Тридесет % оповестяват за нежелателен нескончаем контакт. Двадесет и четири % показват, че са били наричани с обидни имена, а 6 % са получавали физически закани. 
            
Жените е по-вероятно да оповестяват за сходни прекарвания, изключително тези на възраст под 50 години.     

Безопасността е от значително значение за някои от потребителите, търсещи своята половинка онлайн. През годините са отправяни претенции за повече отбрана, като да вземем за пример наложителни инспекции на предишното на фона на известията за гонене, полови похищения и други типове принуждение. Малко уеб сайтове изискват сходни инспекции за всеки консуматор.

Американците са разграничени по въпроса - 48 споделят, че уеб страниците за запознанства са безвреден метод за среща с хора, а 49 % считат, че не са в сигурност. 

Като цяло множеството от участниците в изследването считат, че уеб страниците и приложенията за запознанства би трябвало да изискват от хората да минават през инспекция на предишното.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР