Независимо дали става въпрос за съпруг, брат или приятел -

...
Независимо дали става въпрос за съпруг, брат или приятел -
Коментари Харесай

Защо за мъжете е трудно да слушат жените?

Независимо дали става въпрос за брачен партньор, брат или другар - всички познаваме мъж, който е неприятен слушател на дамите. И не, не тъй като му е досадно.

Нови проучвания потвърждават, че има няколко аргументи, заради които мъжете се провалят в тази област. Изглежда, че мъжкият мозък просто възприема по друг метод женския диалект.

" Bright Side " споделя някои обстоятелства за мъжкия мозък и уменията за чуване от мощния пол:

Женското говорене кара мъжкия мозък да работи по-усилено

Проучване открива, че мъжете реагират по друг метод на женския глас. В избрани елементи на мозъка им се записва повече интензивност, когато членовете на слабия пол приказват с тях. Всъщност мозъкът на мъжете би трябвало да работи по-усилено, с цел да открие и разбере какво приказват дамите. Това значи, че те по-трудно схващат смисъла и страстите на женската тирада.

Гласовете на дамите са по-малко надеждни

Установено е, че размерът на гласните струни и ларинкса на дамата е значим от позиция на вдъхване на престиж. Всъщност ние повече се доверяваме на хората с по-нисък глас и ги избираме в управителни функции, а нежният пол се характеризира с висок глас. Това е една от аргументите мъжете да не слушат дамите толкоз, колкото други мъже.

Говорът на дамите е по-сложен

Разликата сред женския и мъжкия диалект е от решаващо значение. Когато дамите приказват, те употребяват доста повече звуци от мъжете и речта им е по-мелодична. Тези два фактора вършат думите им комплицирани за приемане от мъжкия мозък.

Бонус: Мит е, че дамите приказват повече

Според проучванията стандартът, че дамите приказват повече от мъжете, е градска легенда. Всъщност мъжете и дамите наподобява приказват по един и същи метод, само че подтекстът е също толкоз значим. Изследванията демонстрират, че в някои случаи мъжете даже приказват повече от дамите.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР