Независимо дали сме активно спортуващи или пък тепърва задаваме такава

...
Независимо дали сме активно спортуващи или пък тепърва задаваме такава
Коментари Харесай

Добавките преди тренировка - от кои има смисъл и от кои не

Независимо дали сме интензивно спортуващи или пък занапред задаваме такава смяна в живота си, най-вероятно сме се интересували от добавките, препоръчвани за по-добро показване в залата.
 Рибено масло, магнезий и ашваганда - за какво да одобряваме тези хранителни добавки всеки ден
Хранителните добавки, които работят за психологичното ни здраве

Според един клиничен психолог

Масово обещанията гласят, че ще ни накарат да се почувстваме по-енергични, че редуцират времето, належащо на тялото ни за възобновяване, както и че подкрепят построяването на мускули. И защото разновидностите, предлагани на пазара, в действителност не са малко, е потребно да знаем от кои добавки фактически има смисъл, и от кои - не.

Отговорът дава нутриционистът, специализирал в храненето за спортисти, Роб Хобсън за.

Протеин на прахуляк

Това е може би най-популярната добавка измежду хората, които постоянно посещават залата. Предполага се, че протеините на прахуляк подкрепят построяването на мускули, загубата на тегло, както и представянето по време на подготовка.
 Снимка 661395

Въпреки че можем да си набавим протеини и посредством яденето на задоволително месо, яйца, ядки и риба, съгласно Роб Хобсън добавката в действителност може да бъде от изгода. Той обаче акцентира, че не е належащо да я одобряваме всекидневно.

Креатин

Креатинът е вещество, което се намира в мускулните ни кафези, само че съществува и като фитнес добавка. Основната изгода от него е, че усъвършенства представянето и оказва помощ на спортистите да понасят по-добре по-тежки тренировки. Освен това дава повече сила за продължителни извършения с висока активност, оказва помощ за увеличението на мускулната маса и силата, което води и до по-добро показване, както прецизира Роб Хобсън.
 Снимка 661396

По думите му креатинът е най-задълбочено проучената добавка за спортистите и има доста проучвания, които поддържат изказванията по отношение на успеваемостта ѝ. Най-подходяща е за практикуващите силови спортове. Въпреки общоприетите схващания, креатинът е потвърдено безвреден даже когато се приема постоянно за интервал до пет години. Препоръчително е обаче да го вземаме всекидневно, с цел да извлечем мечтаните изгоди.

Предтренировъчни добавки

Предтренировъчните добавки се оферират като съдържащи необятна гама от съставки, само че съгласно Хобсън те не са изключително нужни. Вместо да купуваме от тях, преди подготовка можем просто да изядем един банан или да изпием кафе, защото по този начин или другояче тези добавки постоянно съдържат глюкоза и кофеин. " Освен това, доста от другите съставки не са в действителност нужни, изключително за посещаващите фитнеса ", добавя специалистът.
 Снимка 661399

Той прецизира също, че в някои предтренировъчни добавки има също креатин и бета аланин. Последното е аминокиселина, създавана в тялото, която играе роля за мускулната устойчивост, в това число при извършения с по-висока активност. За да имат резултат обаче, те би трябвало да се одобряват всекидневно. И защото множеството спортуващи имат тренировки приблизително през ден, прекъснатият банкет преди посещаване на залата няма да е ефикасен, защото дозите са по-ниски от нужното, с цел да дадат резултат.

Добавки за изгаряне на мазнини

Именно те съгласно Роб Хобсън са най-ненужните всред всички типове. Той поучава просто да не харчим парите си за каквито и да било артикули, които дават обещание загуба на тегло или изгаряне на мазнини. " Твърденията за тези добавки са, че могат да ускорят метаболизма или да усилят окисляването на мазнините. Но това не е подкрепено от надеждни научни проучвания за съставките, включени в добавките ", споделя нутриционистът.
 Снимка 661400

Най-често срещаните съставки в добавките за изгаряне на мазнини са кофеин, зелен чай и конюгирана линоленова киселина (CLA). Последното съставлява мастна киселина, за която е открито, че има умерено влияние върху загубата на тегло.
 Хапчетата и добавките за намаляване - оказват помощ ли в действителност (и с какво е по-добре да ги заместим)
Отслабва ли се в действителност с хапчетата за намаляване

И с какво е по-добре да ги заместим

Друга постоянно срещана съставна част е L-карнетин - аминокиселина, която играе роля в метаболизма на мазнините в тялото. Но специалистът предизвестява, че това въпреки всичко не е магическо решение за изгарянето на мазнини. Освен това добавя, че някои от тези добавки могат да причинят странични резултати като нараснало кръвно налягане и сърдечен темп, тревога и нарушавания в съня. А всяко едно от изброените неизбежно води до негативно влияние върху представянето ни в залата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР