Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто

...
Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто
Коментари Харесай

Трябва ли да се притесняваме от кървавите петна в някои яйца

Независимо дали ги обичаме бъркани, на очи или пък просто сварени, яйцата са една от най-консумираните храни на всички места по света.
 Сините яйца, холестеролът, кокошките мапуче и равнищата му в тези яйца
Мистерията към сините яйца

Истини против легенди

Въпреки това по света съществуват доста неправилни схващания, когато става въпрос за яденето, външния тип, сигурността и хранителната им стойност. Сред една от заблудите, които се популяризират, е, че дребните кървави петна в някои от яйцата са знак за оплождане, пишат от Insider.

Истината е, че дребната алена точка кръв върху жълтъка не е знак, че яйцето е било оплодено и някой ден от него е щяло да се излюпи пиле.
 Снимка 475269

Тези червени петна нормално са симптом на опустошен кръвоносен съд , който може да се е появил, когато яйцето се е образувало в кокошка. Малките кървави точици не са доста постоянно срещани и могат също по този начин да бъдат породени от недостиг на витамин А или да се дължат на генетиката на дадената кокошка.

Тези петна обаче никога не значат, че яйцата са рискови за консумация, по тази причина нямаме никакъв мотив да се тревожим и да си мислим нелепости.
 Наистина ли яйцата са нездравословни за сърцето
Наистина ли яйцата са нездравословни за сърцето

Имат ли връзка с холестерола
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР