Независимо, че менструацията не е най-прекрасното време от месеца за

...
Независимо, че менструацията не е най-прекрасното време от месеца за
Коментари Харесай

Защо сте по-възбудени по време на цикъл?

Независимо, че менструацията не е най-прекрасното време от месеца за дамите, доста дами в действителност имат нараснало полово предпочитание точно към своя цикъл. На какво се дължи това?

Промените в женското тяло и появяването на месечния цикъл е обвързвано с хормоните. Нивата на хормоните при дамите варират според от етапа на менструалния цикъл. А когато става въпрос за полово предпочитание и възбуденост, двата хормона, които са директно свързани с тях, са тестостеронът и естрогенът.

Естрогенът доближава своя връх по време на овулация и тестостеронът също се покачва. Това значи, че желанието за секс нормално е най-силно във етапа на овулация, която стартира към 14 дни преди менструацията. Това е изцяло обикновено, тъй като въпреки всичко сексът носи освен наслаждение, само че и има значимата цел – основаване на потомство.

Жените, които детайлно наблюдават своя менструален цикъл, могат да виждат проблеми даже във външния си тип в дните към овулацията. Кожата се почиства, косата става по-блестяща и даже естествената миризма се трансформира. Често срещано е в тези дни дамите да се усещат по-привлекателни.

Защо възбудата нараства по време на цикъл?
Някои дами се усещат също толкоз възбудени по време на цикъл, както във етапа на овулация. Това може да се дължи на увеличението на притока на кръв към тазовата и гениталната област. По-голямата циркулация в тези зони ги прави по-чувствителни (подобно на по-големия приток на кръв към пениса, пораждащ ерекция), а стимулирането на нервните окончания провокират възбуденост.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР