Независимият специалист по сигурност Чад Лодър съобщи в края на

...
Независимият специалист по сигурност Чад Лодър съобщи в края на
Коментари Харесай

Откриха нова база данни с открадната информация на потребители наTwitter

Независимият експерт по сигурност Чад Лодър заяви в края на предходната седмица за доказателство за голям пробив в обществената мрежа Twitter, който е довел до приключването на милиони записи на консуматори на уеб страницата. Скоро по-късно известието му, както и акаунта му са били отстранени, само че той повтаря обявата си в профила си в Mastodon.

Според, изтеклите данни са в резултат на експлоатирането на накърнимост в апликационно-програмния интерфейс на Twitter, запушена от компанията през януари тази година. Освен обществено забележими данни, като псевдоними, същински имена, статус и под., тук участва и информация, която не би трябвало да е обществено налична, като имейл адреси и персонални телефонни номера. Засегнати са голям брой консуматори на Twitter в Съединени американски щати и Европа, като общото сред тези профили е че са задействали опцията други хора да могат да ги намират посредством телефона им. Това лято незнайна страна в даркуеб конгрес данните на пет милиона консуматори на обществената мрежа. Те бяха препоръчани за обмен в същия конгрес, само че наподобява, че покупател за тях не се е намерил и в този момент основателят на Breached, въпросният конгрес, удостоверява пред Bleeping, че това е същия пакет с данни.

Лодър, от своя страна твърди, че има надалеч по-голяма база данни с копирана по противозаконен път информация, съставляваща десетки милиони записи, като в архива, до който той е получил достъп, могат да се открият всички консуматори на дадени страни. За образец, Лодър удостоверява, че тук се намират данните на всички консуматори на уеб страницата от Франция. Той се е свързал с някои от засегнатите в пробива лица, които са удостоверили достоверността на информацията. Лодър написа, че извличането на информацията се е случило не по-рано от 2021. От Breached отхвърлят те да са отговорни за тази по-голяма база данни, което значи, че уязвимостта е експлоатирана от най-малко две, самостоятелни една от друга страни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР