Независимият общински съветник Слави Георгиев заподозря далавера с поръчката за

...
Независимият общински съветник Слави Георгиев заподозря далавера с поръчката за
Коментари Харесай

Слави Георгиев заподозря е-далавера в транспорта

Независимият общински консултант Слави Георгиев заподозря спекулация с поръчката за електронна система в градския превоз на Пловдив.

Според Закона за публичните поръчки контракт не може да се подписа без обезпечено финансиране. Договорът с компания Тикси е подписан на 12 юни тази година, а финансирането още не е обезпечено,  Слави Георгиев на нарочна конференция.

Според  контракта, при несъблюдение от страна на общината са планувани неустойки от 1,4 милиона лв., а изискваната гаранция от Тикси е единствено 120 000 лв., уточни той. Освен това общината се задължава да застрахова съоръжение, което не има.

Според Слави Георгиев няма пояснение за какво активността на Синя зона също е включена в контракта като не е посочено какво Тикси ще усъвършенства в системата за паркиране.

Тук изпълнителят ще събира таксите в Синя зона и ще получава 20 на 100 от приходите, това наподобява на прикрито концесиониране, разяснява той.

Общината не е дала на Общинския съвет и информация за приходите от Синя зона с аргумента, че няма такова условие.

На сесията на 29 юни Общинският съвет би трябвало да утвърди обезпечаването на първата част от средствата по контракта с Тикси за близо 4,2 милиона лв..

Почти няма причина, заради която договорът с „ Тикси “ да бъде развален- даже неплащането на първата вноска от 4,3 милиона лв.. Т.е.  общината е направила всичко допустимо, тъй че този контракт да влезе в действие. Затова желая да насочва един доста пряк въпрос към господин Здравко Димитров: господин Димитров, това Вашата пенсионна осигуровка ли е- този контракт, 4 месеца преди края на мандата? – заключи Слави Георгиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР