Независимият депутат Красимир Янков, който напусна БСП, призова държавният глава

...
Независимият депутат Красимир Янков, който напусна БСП, призова държавният глава
Коментари Харесай

И Красимир Янков иска КСНС заради пандемията

Независимият народен представител Красимир Янков, който напусна Българска социалистическа партия, прикани президентът Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) поради пандемията.

Във времена на рецесия и безпорядък, каквато е борбата с KOVID- 19, би трябвало държавните и общинските органи да работят подчинени на общата цел - запазване живота и здравето на българските жители , разгласи на брифинг Янков.

Направеното до в този момент не понижи риска и системите за опазване на здравето бяха претрупани , акцентира той. Според него не бяха смекчени и обществените, и икономическите последствия от пандемията .

" Пандемията е сериозна опасност освен за обособени, рискови групи, а за цялото население на страната, което я трансформира в самобитен детайл на опасност за националната сигурност. Затова в битката с нея сме длъжни да активираме всички законови средства за готовност на целия държавен запас ", сподели Красимир Янков.

Призоваваме президента на Република България да свика Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъде поканен и Министърът на опазването на здравето, както и членовете на Националния действен щаб , посочи Янков.

Президентът би трябвало да направи съвещания с парламентарно показаните партии и извънпарламентарните партии за организацията на идните парламентарни избори, в това число датата за провеждането им, по мнението му. Освен това за Янков датата на изборния ден не може да бъде планувана без да се отчетат съществуващите трудности за оптимално необятно присъединяване на българските гласоподаватели. Само по този начин, идващия парламент ще бъде оптимално внушителен и същински законен, уверен е депутатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР