Независимата международна комисия за разследване на нарушенията в Украйна засега

...
Независимата международна комисия за разследване на нарушенията в Украйна засега
Коментари Харесай

Международната комиися засега не е открила достатъчно доказателства за геноцид в Украйна

Независимата интернационална комисия за следствие на нарушаванията в Украйна към този момент няма задоволително доказателства, с цел да признае дейностите на съветските военни в страната за геноцид, заяви нейният ръководител Ерик Мьосе.

В същото време той акцентира, че съветската войска е направила в Украйна голям брой военни закононарушения, оповестява Euronews.

" Ние организираме следствието малко по малко. На този стадий не разполагаме с задоволително доказателства, които биха съответствали на законовите условия на Конвенцията за попречване на закононарушението геноцид и за наказването, планувано за него ", сподели Мьосе на конференция в Киев в понеделник, 4 септември.

По думите му " нарушаванията включват умишлени убийства, нелегално задържане, изтезания, изнасилвания и други типове полово принуждение, нелегално разселване и депортиране ".

Част от тези дейности се квалифицират като военни закононарушения.

" Някои от тях, в случай че бъдат доказани с спомагателни доказателства, могат да бъдат приравнени към закононарушения против човечеството ", означи Мьосе.

Ръководителят на Комисията акцентира значимостта на това, съветските управляващи " да осигурат привличането към отговорност на всички отговорни ". Той добави,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР