Независима комисия разследва обстоятелствата около предоставянето на гражданство от властите

...
Независима комисия разследва обстоятелствата около предоставянето на гражданство от властите
Коментари Харесай

Кипър е раздал незаконно 3 500 „златни паспорта“

Независима комисия проверява събитията към даването на поданство от управляващите в в подмяна на вложения. Хиляди чужденци са получили „ “ нелегално, оповестява „ Дойче веле “.
В интервала, през който е работила програмата „ златни паспорти “ от 2007 до 2020 година, с кипърско поданство са се сдобили нелегално 3 500 родственици на вложители в стопанската система на страната. Това е посочила инспекция на самостоятелна комисия, проверяваща злоупотреби с издаването на по този начин наречените златни паспорти.
Комисията отбелязва,че управляващите в Кипър са издавали паспорти на родственици на вложители, без значение, че това не е било планувано в закона. Освен това, към 770 паспорта са били издадени на вложители, които не отговаряли на нужните критерии.
 Кипър скъсва с програмата „ златни паспорти ” Кипър скъсва с програмата „ златни паспорти ”
Кипър се отхвърля от програмата за даване на поданство против вложения в стопанската система на страната и ще употребява други способи да...
Програмата за даване на поданство против вложения в Кипър бе прекратена на 1 ноември 2020 година след скандал, при който стана ясно, че кипърско поданство може да получат даже наказани нарушители.
Разследване на „ Ал Джазира “
През август в страната се развихри скандал поради следствие на публицисти на арабската телевизия „ Ал Джазира “. Журналист, показал се за жител на Китай, който сякаш е наказан в родината си за пране на пари, откакто се свързал с юристи, брокери на недвижими парцели и даже с ръководителя на Народното събрание, получи удостоверение, че даже наказано лице може да получи кипърско поданство при съществуването на финансови средства. Председателят на Народното събрание Димитрис Силорис бе заставен да подаде оставка.
Кипър бе неодобрен от Европейски Съюз поради незадоволителната инспекция на произхода на парите на задграничните вложители, кандидатствали за поданство. В края на 2019 година управляващите в Кипър бяха принудени да анулират 26 „ златни паспорта “. Около 40% от паспортите, издадени в границите на тази стратегия, са предоставени на жители на Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР