Незаменимите токени превземат света на изкуството като платформа за покупки

...
Незаменимите токени превземат света на изкуството като платформа за покупки
Коментари Харесай

Незаменимите токени може да пазят медицинските ни досиета

Незаменимите токени завладяват света на изкуството като платформа за покупки и продажби на цифрово изкуство, подкрепено от цифрови контракти. Но дали незаменимите токени (NFT) могат да навлязат и на други пазари?

Глобален и мултидисциплинарен екип от учени в региона на етиката, правото и информатиката под управлението на биоетици от Медицинския лицей " Бейлър " в Хюстън, Тексас са създатели на един от първите мнения по въпроса по какъв начин тази нововъзникваща технология може да бъде употребена и в здравната промишленост, писа " МедикълЕкспрес ".

В публикация в сп. " Сайънс " откривателите пишат, че NFT може да оказва помощ на пациентите да получат повече надзор върху персоналната си здравна информация. Дигиталните документи могат да дадат опция на пациентите да показват тъкмо кой може да достъпва персоналните им здравни досиета и да наблюдават по какъв начин се употребява и споделя информацията.

" Нашата персонална здравна информация е изцяло отвън контрола ни - става дума за това какво се случва, откакто тя се цифровизира в електронно здравно досие , по какъв начин се комерсиализира и разменя ", споделя доктор Кристин Костик-Кенет, главен създател на публикацията и учител в Центъра за здравна нравственос и здравна политика в " Бейлър ". " NFT може да се употребяват, с цел да се " демократизира " здравната информация и да оказват помощ на хората да си върнат контрола върху нея и да вземат участие във вземането на повече решения за това кой може да вижда и употребява информацията за здравето им ".

" В ерата на огромните данни здравната информация е валута, тя може да се трансформира в стока и да носи облага ", споделя доктор Ейми Макгуайър, старши създател на публикацията и шеф на Центъра за здравна нравственос и здравна политика в " Бейлър ".

Според създателите е значимо да се обмислят евентуалните изгоди и провокации от незаменимите токени, които са с голям капацитет за трансформиране на света на здравната информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР