Незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим,

...
Незаконно построеният мост през Керченския пролив, свързващ Русия с Крим,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Кримският мост е вражеско съоръжение, трябва да бъде неутрализиран

" Незаконно издигнатият мост през Керченския проток, свързващ Русия с Крим, би трябвало да бъде обезвреден ", сподели украинският президент Володимир Зеленски по видеовръзка пред участниците на Форума за сигурност в Аспън, Колорадо.
 
По думите му, Кримският мост е " вражеско оборудване, построено нелегално, обратно на интернационалните закони и всички използвани правила ".
Зеленски повтори, че цел на украинските управляващи е " да си върнат цялостен Крим ".
 
" Целта ни е да си върнем Крим. Това е наша суверенна територия, неотчуждима част от нашата страна...Керченският мост не е някакъв дребен логистичен път. Той се употребява за доставката на муниции и за милитаризация на целия Кримски полуостров. Всяка цел, която носи война, а не мир, би трябвало да бъде обезвредена ", безапелационен бе той.
 
Зеленски добави, че контранастъплението на Украйна се развива по-бавно, в сравнение с се е очаквало, тъй като интервенцията е почнала със забавяне. " Това разреши на Русия да минира цялата наша окупирана територия и построи няколко отбранителни линии ", акцентира украинският президент. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР