Незаконните санкции на Запада провокират глобална продоволствена криза, каза в

...
Незаконните санкции на Запада провокират глобална продоволствена криза, каза в
Коментари Харесай

Руски дипломат: Западните санкции водят до глобална хранителна криза

Незаконните наказания на Запада предизвикат световна продоволствена рецесия, сподели в понеделник Анна Евстигнеева, заместник-постоянен представител на Русия в Организацията на обединените народи.

„ Обърнахме внимание на изявленията на няколко членове на Съвета за сигурност и на изказванията на западните страни в суданските медии на 21 март, дали те упрекват Русия за световната икономическа неустойчивост, повишение на цените, изключително на енергийните източници и храни, в това число в Судан “, сподели тя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Не се лъжете: допустима продоволствена рецесия е предизвикана не от специфичната интервенция на Русия в Украйна, а от противозаконните едностранни наказания на Запада, които скъсаха логистичните и финансовите вериги и изрязаха Русия, производител на храни и торове, от системата SWIFT, и заплашват с всеобщи арести на товарни кораби ", съобщи тя.

„ Ограниченията обгърнаха даже нашето съдействие с филантропичните организации на Организация на обединените нации “, означи тя.

„ Не можем да забележим кой може да бъде измамен от вашите изказвания – не суданците, които имат опит да са под едностранни наказания и които в този момент са изнудвани с икономическа помощ ", сподели дипломатката.

Русия приканва страните, „ които сега претърпяват стопански компликации, като някои от тях се основават съзнателно, да не имат вяра на антируските лозунги, а да погледнат на актуалната обстановка през призмата на виталните си ползи “, акцентира тя.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР