Незаконните печалби от принудителен труд са достигнали рекордни нива в

...
Незаконните печалби от принудителен труд са достигнали рекордни нива в
Коментари Харесай

Експлоатацията на хора генерира 218 млрд. евро незаконни печалби през 2021 г.

Незаконните облаги от насилствен труд са достигнали рекордни равнища в международен мащаб съгласно Организация на обединените нации. Доклад на Международната организация на труда демонстрира, че този тип употреба на хора генерира 218 милиарда евро годишно - нарастване с близо 40% за едно десетилетие.
Оценките, оповестени през 2022 година, бяха мрачни - 28 млн. души са били подложени на насилствен труд, от тях 12 млн. са дами и девойки, а повече от 3 млн. са деца. Сега научаваме, че това си остава печеливш бизнес.
Валдис Домбровскис, зам.-председател на Европейската комисия

„ Това е еквивалентно на брутния вътрешен артикул на страни като Латвия и Хърватия. Дори надвишава приходите на компании като Microsoft или Samsung. Но зад тези главозамайващи стойности, се крие човешка болежка. Мнозина попадат в клопката на насилствения труд. Подложени са на разнообразни форми на насила и правят неща срещу волята си “, показва Мануела Томей от Международната организация на труда към Организация на обединените нации.

Само сред 2016 година и 2021 година броят на хората, принудени да правят труд срещу волята си, се е нараснал с 2,7 млн. Най-големи облаги от насилствен труд са регистрирани в Европа и Централна Азия. В отчета се акцентира незабавната потребност от вложения за разрешаването на казуса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР