Незаконни СРС-та скоро ще се леят от поръчкови сайтовеГрандиозна шпионска

...
Незаконни СРС-та скоро ще се леят от поръчкови сайтовеГрандиозна шпионска
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК: Радев и Рашков спретнаха същински „Биг Брадър“ - с шпионски софтуер ДАТО подслушва и следи комуникацията през Вайбър, Телеграм, Сигнал и Уотсъп

Незаконни СРС-та скоро ще се леят от поръчкови уеб сайтове

Грандиозна шпионска спекулация са забъркали президента Румен Радев и неговия зависещ Бойко Рашков, който беше назначен за титулярен вътрешен министър в държавното управление на Кирил Петков.

Непосредствено след втория тур на президентските избори на 21 ноември в Държавна организация механически интервенции (ДАТО) е бил задействан закупен по-рано от Израел шпионски програмен продукт, допускащ следенето на цялата връзка, реализирана посредством известните интернет-приложения – Viber, Telegram, Signal и WhatsApp, научи извънредно ПИК.

Досега се считаше, че въпросните приложения са предпазени от подслушване и следене на известията, само че се оказва, че, с цел да се подсигури властта, е закупен шпионският програмен продукт, с цел да събира сензитивна информация против политически съперници, предприемачи и неуместни публицисти.

Пускането на софтуера е стартирало след изборите, тъй като поръчителите на шпионската спекулация имали терзания, че в случай че се разбере по-рано, това може да коства втория му мандат като жител на „ Дондуков “ 2. Източници от службите разясняват, че мащабите на шпионажа са толкоз колосални, че прословутите в предишното Цветанови „ кечъри “ биха изглеждали като почтена детска игра. Специалният програмен продукт разрешава мобилните устройства да бъдат следени в действително време, като с изключение на диалози, обект на следене се оказват и текстовите известия.

Пъкленият план на Радев и Рашков бил посредством събраната информация да компрометират неуместни за тях политически съперници, бизнес-кръгове и публицисти, които ги подлагат на критика. За задачата поръчковите уеб сайтове от мрежата към сътрудник „ Академик “ и Информиран.нет скоро щели да получат записи и снимков материал, с които съперниците на диктаторския режим да бъдат сложени „ под надзор “, научи още медията ни.

Формално е на послушание на Министерския съвет, само че в миналите 6-7 месеца назначеният от Румен Радев – Бойко Рашков, получи опцията еднолично да я овладее, като сложи на управителни позиции две протежета – Бисер Борисов, който пое управлението след отстраняването на дългогодишния шеф Цветан Китов, и Бранимир Димитров, който в края на октомври месец бе назначен за заместник-директор на организацията.

Планът за преодоляването на и последващото внедряване на съвременен е стартирал още с встъпването в служба на първото служебно държавно управление на Румен Радев. Тогава Рашков и групата към Арман Бабикян и Николай Хаджигенов раздухаха несъществуващата спекулация с подслушване на протестиращи през 2020-та година. Именно под прикритието на обвиняванията против нелегално подслушване от страна на някогашните ръководещи, диктаторският режим единствено за няколко месеца е съумял да сътвори същинска шпионска спекулация, чиито мащаби надвишават всички СРС-скандали от миналите десетилетия. Замисълът на Радев и Рашков е първоначално обект на шпионаж да бъдат главно политици от ГЕРБ и Движение за права и свободи, избрани предприемачи, които биха могли да основат проблем на президента, и всички неуместни медии и общественици.

С встъпването в служба на новия кабинет с министър председател Кирил Петков, обаче, обект на интерес на шпионския програмен продукт на Радев и Рашков ще са и основните лица в „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “. Радев и Рашков гледали с подигравка на апелите на съпредседателите на ДеБъ Атанас Атанасов и Христо Иванов новата власт да избере нови ръководители на спецслужбати, включително и на ДАТО. Вътрешният министър Бойко Рашков обяснявал в постройката на ул. „ Шести септември “, че до момента в който той е отпред на Министерство на вътрешните работи, службата единствено официално ще е на послушание на министър-председателя, а де факто ще е източник на компромати против всеки, дръзнал да се опълчи на едноличния режим на Румен Радев.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР