Незаконни кариери за добив на злато по бреговете на Струма

...
Незаконни кариери за добив на злато по бреговете на Струма
Коментари Харесай

Вместо ябълкови градини – незаконни кариери за добив на злато

Незаконни кариери за рандеман на злато по крайбрежията на Струма са трансформирали поречието на реката в лунен пейзаж.

За последния абсурден случай алармира наш фен. На мястото на ябълковата му градина в Кюстендилско в този момент има тресавище, езеро и купища баластра.

Повече от 13 години противозаконна кариера вади пясък и злато от овощната градина на Пламен Петков в кюстендилско. Едва в този момент жалбите на притежателите са предизвикали инспекция на Министерството на стопанската система.

Проверката открива, че добивът е противозаконен, проверяващите намират паркирал камион ЗИЛ без номера и с пресевна апаратура за злато върху него.

Екипът ни завари техниката и зилът да работят. Работниците обаче имат друга версия: те копаят за язовир за състезателен лов на риба.

„ Изграждаме риболовна база за състезателен лов на риба, теренът си е с подобен статут. Ние сме си купили мястото и си имаме проект”, споделя Антон Миленов, който се показва за притежател на парцела, купил земята преди месец.

Местният кметски наместник обаче не е наясно с това.

Проверка в регистъра на община Кюстендил откри, че от 1998 година до момента не е издавано нито позволение за създаване на язовир, нито за пясъчна кариера за рандеман на злато.

Всички тези обстоятелства са разказани в констативен протокол на министерството на енергетиката, документите са връчени и на Министерство на вътрешните работи, тече инспекция на икономическа полиция. Инспекцията по околната среда и водите в Перник също ще стартира инспекция.

Техниката обаче продължава да работи.

Вижте още във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР