Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това

...
Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това
Коментари Харесай

Разпоредиха на концесионера в Созопол да спре изземването на пясък от Черно море

Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това разпореди на концесионера на Централния плаж в Созопол Басейнова дирекция-Варна след инспекция, която е открила заличаване на брега.

Проверка на Централния плаж в Стария Созопол е разпоредил и министърът на туризма Николина Ангелкова. Експерти на ведомството също ще инспектират осъществените на място действия.

Ангелкова разпореди инспекция на Централния плаж в остарялата част на Созопол

Концесионерът излезе със мнение по случая, публикувано до медиите, съгласно което издигането на защитни пясъчни насипи е единственият екосъобразен способ да се защищити плажната линия от бурните морски талази през зимните месеци. Тази процедура била открита и се прилагала в целия свят.

Според тезата на концесионера, са спазени всички нормативни условия и предварителни уведомления за дейностите, подхванати на плажа, а също така през пролетния сезон насъбраният пясък под формата на насипи щял да бъде подравнен.

Местните поданици излязоха на митинг и желаеха дигата, насъбрана от багера на концесионера да бъде отстранена.

Дейността на багера е краткотрайно прекратена. Концесионерът ще бъде санкциониран за разрушение на част от бреговата линия, отбелязва БТВ.

Багер изкопа пясъка на плажа в Созопол
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР