Незабавно да бъдат затворени българските клубове в Северна Македония, както

...
Незабавно да бъдат затворени българските клубове в Северна Македония, както
Коментари Харесай

Мицкоски: РСМ да затвори незабавно всички български клубове като мярка за реципрочност

Незабавно да бъдат затворени българските клубове в Северна Македония, както македонският клуб, открит в България, бе затворен от българската страна. Това се споделя в публично изказване на водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, както заяви Центърът за връзки на партията, съобщи БГНЕС.

„ Не бива да се чака и би трябвало без закъснение да се пристъпи към неотложно закриване на тези клубове, които са отворени на наша територия “, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ.

Като аргумент държавното управление да закрие всички български клубове Мицкоски показва мярката за взаимност, защото България е затворила македонския клуб в Благоевград.

„ За затварянето на българските клубове в Македония не е причина някой да е бил или да не е бил помощник на този или оня. Това е политическа взаимност. Ако македонците в България не могат да имат собствен македонски културен клуб, където да се провеждат културно, в случай че македонците в България не могат да се употребяват от правата си, произлизащи от решенията на Съда по правата на индивида в Страсбург, не виждам причина тези 1500 жители на Македония, които заявяват българския език като майчин, да имат подобен клуб и да се провеждат в Македония “, сподели Мицкоски.

Според думите на Моцкоски тези промени са към този момент препоръчани посредством депутата Рашела Мизрахи и са били признати от Народното събрание.

Той уточни, че доста пъти в предишното ВМРО-ДПМНЕ е заявявала, че двата клуба би трябвало да бъдат затворени.

По думите му не би трябвало да се позволява и нов, „ даже и да носи името на Пейо Яворов или Димитър Благоев “, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР